1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PKK saldırısına karşı hendekli önlem
PKK saldırısına karşı hendekli önlem

PKK saldırısına karşı hendekli önlem

Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafında bulunan Korhan Yaylası'nın yolunun Iğdır-Doğubayazıt karayoluyla bağlantısı, Iğdır Valiliğinin talimatıyla hendek açılıp hafriyat dökülerek kesildi.

A+A-

Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafında bulunan Korhan Yaylası'nın yolunun Iğdır-Doğubayazıt karayoluyla bağlantısı, Iğdır Valiliğinin talimatıyla iş makineleriyle hendek açılıp hafriyat dökülerek kesildi, aralarında "yayladaki hayvanlarına su götürmeleri gerektiğini" belirten vatandaşların da bulunduğu grup, toprak, taş ve kayalarla hendeği doldurmaya çalıştı.

PKK mensuplarınca gasbedilerek Korhan Yaylası'na götürüldüğü tespit edilen 4 aracın bombalı saldırılarda ve çeşitli eylemlerde kullanılacağı ihtimali üzerine, iki noktadan kapatılan yayla yolunun Iğdır-Doğubayazıt karayoluyla bağlantısı hendek kazılıp hafriyat dökülerek kesildi.

Yolun kapatıldığı bölgeye gelen HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, açılan hendeğin kapatılıp hafriyatın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bunun için iş makinesi talebinde bulunduklarını fakat iş makinesi gönderilmediğini belirten Adıyaman, Iğdır Valisi ile telefonla görüştüğünü ifade ederek, "Sayın Vali, yukarıda birkaç araç olduğunu, onların bir şekilde bomba yüklenerek şehre gönderilmesinden endişe edildiğini, askeriyenin bu nedenle yolları kazdığını ifade etti. 'Bu askeriyeyi ilgilendiriyor, sorumluluk üstlenemem, yolun açılması konusunda herhangi bir talimat veremem' diyor ama tabi bu, haklı bir gerekçe değil. Vatandaş, aç susuz şekilde yaşamayacak, kürekle kazmayla bir şekilde yolu açmaya çalışacak" diye konuştu.

Aralarında "yayladaki hayvanlarına su götürmeleri gerektiğini" belirten vatandaşların da bulunduğu grup, toprak, taş ve kayalarla hendeği doldurmaya çalıştı. Yolda bir süre hendeği kapatmak için bekleyen grup, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Iğdır Vali Vekili Mevlüt Özmen ise Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, PKK mensuplarınca kaçırılan araçlarla olası bir eylem gerçekleştirilmesini önlemek amacıyla yolu kapattıklarını söyledi.

 

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.