1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PKK, Kürt güçleri hariç herkesin isteğini dikkate alıyor
PKK, Kürt güçleri hariç herkesin isteğini dikkate alıyor

PKK, Kürt güçleri hariç herkesin isteğini dikkate alıyor

Duhok Valisi Ali Teter, PKK’nin Behdinan bölgesindeki varlığından dolayı yüzlerce köyün boşaldığını, bunun da Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisi açısından büyük bir yük oluşturduğunu söyledi.

A+A-

 

Duhok Valisi Ali Teter, düzenlediği basın toplantısında PKK’nin varlığının bölgedeki etkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kürdistan Bölgesi ekonomisinin en temel sorunlarından birinin PKK’nin bölgedeki varlığının Türkiye ile çatışmalara sebep olması ve bundan dolayı sınır bölgelerindeki yüzlerce köyün boşalması olduğunu ifade etti.

“PKK, Kürt güçleri hariç herkesin isteğini dikkate alıyor” diyen Eli Teter, “Başka güçler kendisinden bir yerden çekilmesini istediğinde hemen çekiliyor. Irak hükümetinin isteği doğrultusunda Şengal’den, Türkiye’nin isteği doğrultusunda Afrin’den çekiliyor ancak Kürt güçleri söz konusu olduğunda aynı durum olmuyor” ifadelerini kullandı.

PKK’nin Behdinan bölgesindeki varlığının yarattığı durumun Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisi açısından büyük bir yük oluşturduğunu vurgulayan Duhok Valisi, şunları kaydetti:

“PKK, Şengal’deki sorunların sebebi olduğu gibi Kürdistan’ın diğer parçalarında da sorun oldu. Maalesef Kürdistan Bölgesi’nde de Behdinan bölgesindeki yüzlerce köyün boşalmasına sebep oldu. Bu da Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisine büyük bir yük oluyor.”

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığı Türkiye'nin saldırılarına zemin hazırlarken, başta Duhok olmak üzere başka vilayetlerde de çok sayıda köyün boşaltılmasına yol açtı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.