1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. 'PKK çocuklarımızı kaçırıyor ve bizden gizliyor'
'PKK çocuklarımızı kaçırıyor ve bizden gizliyor'

'PKK çocuklarımızı kaçırıyor ve bizden gizliyor'

Sosyal medyada paylaşılan bir video da Ezdi bir Kürt kadın Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) yönelik; IŞİD’in kendilerini tehdit ettiğini, kaçırdığını, şimdide PKK’nin çocuklarını kaçırdığını ve kendilerini tehdit ettiğini belirtiyor.

A+A-

 

Ezdi Kürt kadın paylaşılan videonun devamında, PKK’nin kendilerine uyguladığı eziyetin sona ermediğini belirterek şunları dile getiriyor: “Şayet çocuklşarımızı götürüp üzerine bizi tehdit etmeye devam edeceklerse demek ki bize yönelik IŞİD zulmü halen bitmiş sayılmaz.”

Ezdi kadın açıklamasında, PKK’nin 6 yıldır çocuğunu götürdüğünü ve şu ana dek sadece 1 defa gördüğünü ifade ediyor.

Videonun devamında Ezdi halkına seslenerek PKK’nin çocuklarını götürmesine ve kendilerini tehdit etmelerine sessiz kalmamalarını isteyerek şunları dile getiriyor: “IŞİD kendi çocuklarımızın etlerini bize yedirdi. Şimdi de PKK çocuklarımızı götürüyor ve bizi tehdit ediyor. Ama biz bu tehditlere kulak asmayız. Biz güçlü insanlarız ve bu tehditler karşısında boyun eğmeyiz. Bu kirli siyaseti de asla kabullenmeyeceğiz. PKK’nin Şengal Dağı’ndaki varlığı zarar. Bütün dağı delik deşik ettiler. Bize yönelik çocuklarımızı görme yasaklarını asla kabul etmiyoruz. Çocuklarımızı götürerek bizden gizlemelerini de istemiyoruz.”

 

Basnews

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.