1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Peşmerge’de tek ordu süreci başladı
Peşmerge’de tek ordu süreci başladı

Peşmerge’de tek ordu süreci başladı

A+A-

Peşmerge Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Salar Cebari, Peşmerge Bakanlığı’nın yeniden örgütlenmesi ve reform çalışmaları kapsamında 70 ve 80 birliklerinin birleştirilmesi sürecinin başladığını söyledi.

K24’e konuşan Peşmerge Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Salar Cebari, Peşmerge Bakanlığı’nın 70 ve 80 birliklerinin birleştirilmesi kararının olduğunu belirtti.

Tümgeneral Salar Cebari, “Daha önce 14 birliğin birleştirilmesi sürecinde olduğu gibi 70 ve 80 birlikleri de tek çatı altında toplanacak” ifadelerini kullandı.

Daha önce konuyla ilgili kdp.info’ya konuşan Salar Cebari, “Felek Birliği ve eğitim birliklerinin birleşmesi ardından 70 ve 80 birliklerinin birleşme süreci de tamamlanır” ifadelerini kullandı.

70 ve 80 birliklerinin birleştirilmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Tümgeneral Cebari, şunları kaydetti:

“Söz konusu birliklerin tam anlamıya birleşitirimesi aşama aşama gelişecek bir süreç. Böylece Peşmerge Güçleri de birliştirilmiş tugaylardan oluşan güçlü bir ordu haline gelir.”

70’inci Peşmerge Birliği Kürdistan Yurtsverler Birliği’ne (KYB), 80’inci Peşmerge Birliği ise Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) bağlı. Peşmerge Bakanlığı’nın yeniden örgütlenmesi ve reform çalışmaları kapsamında Peşmerge birlikleri tek çatı altında toplanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.