1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Peşmerge ve Irak Savunma bakanlıkları anlaşmaya vardı
Peşmerge ve Irak Savunma bakanlıkları anlaşmaya vardı

Peşmerge ve Irak Savunma bakanlıkları anlaşmaya vardı

Bağdat’ta bir araya gelen Peşmerge Bakanlığı ve Irak Savunma Bakanlığı’nın Yüksek Askeri ve Güvenlik Koordinasyon Komisyonu heyetleri 3 konuda anlaşmaya vardı.

A+A-

 

Peşmerge Bakanlığı heyetinin Bağdat’taki temaslarının ardından açıklama yapan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, 3 konuda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Görüşmede anlaşmaya varılar hususlar şöyle açıklandı:

-Bağdat ve Erbil’de Peşmerge ve Irak Ordusu arasındaki koordinasyon için ana merkezlerin açılması.

-Güvenlik sorunlarıyla mücadele etmek için operasyon noktaları cephelere göre Ortak Saha Güvenliği ve Askeri Koordinasyon Komisyonu’nun kurulması ve bunun için bir yol haritasının çizilmesi.

-Diyala’da ortak güvenlik merkezi kurularak ortak askeri operasyonlara başlanması ve askeri merkezlerin nasıl çalışacağına dair anlaşmaya varılması. Teröre karşı ortak operasyonların gerçekleştirilmesi için ortak iletişim noktalarının kurulması.

Peşmerge Bakanlığı’na bağlı Yüksek Askeri ve Güvenlik Koordinasyon Komisyonu, 2 yıl önce kurulmuştu. Komisyon, daha önce Erbil ve Bağdat’ta iki toplantı gerçekleştirmişti.

Ziyaret öncesi K24’e bilgi veren Peşmerge Bakanlığı Müsteşarı Cebar Yawer, “Peşmerge Bakanlığı’nın 2 yıl önce oluşturduğu Güvenlik Koordinasyon Yüksek Heyeti Bağdat’a ziyarette bulunuyor. Toplantılarımız Erbil ve Bağdat’ta dönüşümlü olarak yapılıyor. Bu seferki toplantımızı Irak Savunma Bakanlığı ve Ortak Operasyonlar Komutanlığı’yla yapacağız. DAİŞ’li teröristlerin bulunduğu bölgelerde koordinasyon oluşturulmasına yönelik olacak” demişti.

Yawer, daha önce Iraklı muhataplarıyla bu mekanizma hakkında görüşmeler yaptıklarını, bugünkü toplantıda ise söz konusu maddelerin uygulanmasının değerlendirileceğini ifade etmişti.

K24

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.