1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Peşmerge sınıra hendek kazıyor!
Peşmerge sınıra hendek kazıyor!

Peşmerge sınıra hendek kazıyor!

Peşmerge Güçleri, Xurmatu’nun batısında 43 kilometrekarelik alanda hendek kazdı.

A+A-

IŞİD mensuplarının, son bir aydır Xurmatu sınırında Peşmerge Güçleri’nin konuşlandığı mevzilere 6 saldırı gerçekleştirmesi ardından Peşmerge Bakanlığı, söz konusu sınıra daha fazla güç sevk ederek, hendek kazılmasına karar verdi.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri 11. Tugay Komutanı Sıdık Muhammed, “Peşmergelerimiz cephenin kurulmasına hazırlanıyor. Sınıra iyi bir güç sevk edildi. Xurmatu ’ya olabilecek her saldırı için hazırız” dedi.

Zerge’nin, IŞİD’in Peşmerge Güçleri ve Irak ordusuna yönelik saldırıları için en yakın geçiş olduğu belirtiliyor. IŞİD, söz konusu sınırda peşmergenin yanı sıra Irak ve Heşdi Şabi güçlerine de 4 kez saldırdı.

Peşmerge Güçleri, örgüt mensuplarının silah ve patlayıcı sevkiyatını Hemrin Dağı ve Diyala sınırından yaptığına dair aldığı istihbarat ardından bölgede sıkı önlem almaya başladı.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri 4. Bölük Komutanı Muhammed Kemal Muhammed, “Bu yol Havice’ye gidiyor. Bu yol güzergâh oldukça tehlikelidir. IŞİD, Musul’da yaşadığı yenilgiden sonra lojistik kaynaklarını Hemrin ve Diyala üzerinden sağlıyor” dedi.

IŞİD, 3 yıl önce Zerge sınırındaki Ecil ve Elasda petrol kuyularına el koydu. İki kuyudan günlük yaklaşık 19 bin varil petrol çıkartılıyor

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.