1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Peşmerge Genelkurmay Başkanı: IŞİD, güvenlik boşluğundan yararlanıyor
Peşmerge Genelkurmay Başkanı: IŞİD, güvenlik boşluğundan yararlanıyor

Peşmerge Genelkurmay Başkanı: IŞİD, güvenlik boşluğundan yararlanıyor

A+A-

IŞİD’in Kerkük’ün Dubiz ilçesi kırsalında düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamada bulunan Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemak Eminki, “Xaneqin’den Dicle’nin batısında kadar Peşmerge ile Iraklı güçler arasında güvenlik boşluğu var. Bu da IŞİD’lilerin saldırı ve hareketliliklerinin artmasına yol açıyor” dedi.

K24’te yer alan habere göre; konuyla ilgili Iraklı muhataplarına birçok kez bilgi verdiklerini ancak durumda bir değişiklik olmadığını kaydeden Genelkurmay Başkanı Eminki, “İş birliği ve ortaklıkla bu boşluk doldurulmalı ancak uyarılarımız ciddiye alınmıyor. Irak tarafı anlaşmaya yanaşmıyor” ifadelerini kullandı.

Eminki, Irak Savunma Bakanlığı komisyonuyla dört koordinasyon merkezinin kurulması için anlaşma sağladıklarını ancak şimdiye kadar sadece Erbil ve Bağdat’ta birer merkezin aktif hale geldiğini söyledi.

IŞİD’in bugünkü saldırısıyla ilgili de Genelkurmay Başkanı Eminki, “IŞİD,  Zurgeziraw’da Peşmerge 10. Tugayı’nın mevzilerine saldırdı. Peşmerge sert şekilde karşılık verdi ve saldırıyı püskürttü. Saldırıda 3 Peşmerge şehit düştü, 2 Peşmerge de yaralandı” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.