1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Peşmerge Bakanlığı: Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek
Peşmerge Bakanlığı: Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek

Peşmerge Bakanlığı: Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek

A+A-

Peşmerge Bakanlığı, IŞİD’in Mahmur’da dün peş peşe gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklama yaptı. 9’u Peşmerge, 3 sivil olmak üzere 12 kişinin şehit olduğu saldırıya ilişkin Bakanlık, “Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek” açıklamasında bulundu.

“Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek”

Açılamada şöyle dendi: “IŞİD teröristleri dün gece saat 22.00 ‘da Qereçox Dağı eteklerindeki Xidirce köyüne saldırdı. Sivillere yönelik bu vahşi saldırıda 3 vatandaş şehit oldu bazıları yaralandı. Ardından Peşmerge’nin IŞİD teröristlerini yakalamak için başlattı operasyon sırasında bir Peşmerge otomobili daha önce yerleştirilmiş bir bombanın hedefi oldu ve 7 Peşmerge şehit oldu. Şehitlerimizin kanı boşuna gitmeyecek. Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek.”

Açıklamada Peşmerge Güçleri acilen olay yerine intikal ettiği, saldırıyı püskürttüğü ve bölgeyi kontrol altına aldığı belirtildi.

Peşmerge Bakanlığı bir kez daha Irak Savunma Bakanlığı ve Uluslararası Koalisyon güçleriyle iş birliği çerçevesinde ortak operasyonların başlaması gerektiğini yineledi ve aksi takdirde dün geceki saldırılara benzer saldırıların düzenlenmesinin kaçınılmaz bir tehdit olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.