1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Pervin Buldan: Çok geç kaldık!
Pervin Buldan: Çok geç kaldık!

Pervin Buldan: Çok geç kaldık!

A+A-

 

 

 Halkarın Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürdistan Bölgesi’nde yapmış oldukları temaslara ilişkin, “Her yaptığımız görüşmede şuna vurgu yapıyoruz; çok geç kaldık!” dedi.

 

 

Erbil’e gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki heyetin Kürdistan Bölgesi’ndeki temasları devam ediyor.

Başkent Erbil’de bugün Kürdistan Komünist Partisi ile bir araya gelen HDP heyeti, görüşme sonrası basın açıklaması düzenledi.

Pervin Buldan, yapmış oldukları görüşmelere dair şunları söyledi:

“Erbil’de dün Sayın Mesud Barzani, Sayın Neçirvan Barzani ve diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik. Yapmış olduğmuz görüşmelerde çok olumlu izlenimler almış olduğumuzu belirtmek isterim. Yapmış olduğumuz ziyaretin amacı Kürtler arasında birlik ve beraberliğin oluşturulması ve Kürt halkının bir an önce ulusal kongresini toplayarak, birliğini bir kamusal alanda ispatlamış olmasıdır.”

Buldan, “Her yaptığımız görüşmede şuna vurgu yapıyoruz; çok geç kaldık! Kürtlerin birlik ve beraberliğinin oluşmasının zamanı çoktan geçti. Özellikle de bu dönemde Kürt halkı üzerinden yapılmak istenenler Kürt halkına uygulanan zulüm, Kürt halkının maruz kaldığı baskılar ve yaşanan katliamlardan kaynaklı bir an önce birliğimizi ve beraberliğimizi oluşturmak durumundayız” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı, “Başta Kerkük olmak üzere, Efrin ile devam eden ve bundan sonra da muhtemelen devam etmesi öngörülen savaş politikalarından artık vazgeçilmesi gerekiyor. Biz HDP olarak her zaman ve her yerde barışı savunduk, özgürlükleri savunduk. Bundan sonra da yapacağımız her çalışmanın, her görüşmenin barışa ve özgürlüklere hizmet edeceği çalışmalar olacağını belirtmek isterim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.