1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pentagon Trump'ın IŞİD İddialarını Reddetti
Pentagon Trump'ın IŞİD İddialarını Reddetti

Pentagon Trump'ın IŞİD İddialarını Reddetti

Amerika Başkanı Donald Trump’ın “IŞİD’i yendik” iddiasına rağmen bu ülkenin Savunma Bakanlığı Pentagon, örgüt üyeleri halâ Irak ve Suriye’de bulunduklarını açıkladı.

A+A-

 

Amerika Savunma Bakanlığı Çarşamba günü resmi sitesinde yayımladığı Zati çözüm yolu operasyonu baş müfettişinin 18. üç aylık raporunda (OIR), tekfirci IŞİD terör örgütü üyeleri halâ Suriye’de hareket halinde olduklarını ve Irak’ta da konumlarını pekiştirmekle uğraştıklarını belirtti.

 

Zati çözüm yolu operasyonu OIR, Amerika terör ordusu IŞİD’i yenmek üzere Ağustos 2016’dan bu yana uyguladığı operasyona verdiği addır.

Amerika’nın Suriye özel temsilcisi James Jeffery de geçen hafta yaptığı açıklamada, hali hazırda Irak ve Suriye’de tekfirci IŞİD terör örgütünün 15 bin üyesi bulunduğunu belirtti.

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon ve Suriye özel temsilcisi James Jeffery’nin bu raporları, ABD Başkanı Donald Trump Aralık 2018’de yaptığı açıklamada IŞİD’i yendiklerini ve bu yüzden Amerikalı askerleri Suriye’den çekeceğini iddia ettiği halde gündeme geliyor.

Bu arada Amerikalı vatandaşlar Washington yönetiminin Suriye’de asker bulundurmasına karşı çıktığı da belirtilmelidir. Anketler Amerikalı vatandaşların yüzde 55 kadara beyaz sarayın Suriye’ye beş yıldır yaptığı müdahalelere karşı çıktığını gösteriyor.

Amerika devletinin başını çektiği ittifak Ağustos 2014’den Nisan 2019 tarihine kadar Irak ve Suriye’ye yönelik 34 bin hava akını düzenledi. Bu saldırılarda en çok sivil halk hedef alındı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.