1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pentagon: Travma geçiren asker sayısı 34’e yükseldi
Pentagon: Travma geçiren asker sayısı 34’e yükseldi

Pentagon: Travma geçiren asker sayısı 34’e yükseldi

A+A-

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İranlı general Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası İran'ın Irak'ta bulunan ABD üslerine yaptığı füze saldırısında beyin travması veya hasarı görülen asker sayısının 34'e yükseldiğini açıkladı.

Pentagon daha önce bu sayıyı 11 olarak duyurmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Jonathan Hoffman düzenlediği basın toplantısında, "Amacımız olabildiğince şeffaf ve net olmak, Amerikan halkına ve memurlarımıza doğru bilgiyi ulaştırmak. Bu doğrultuda 34 askerimize beyin sarsıntısı ve travmatik beyin hasarı teşhisi konuldu" diye konuştu.

Daha önce yaralanan 8 askerin Almanya'dan sonra ABD'ye nakledildiğini ifade eden Hoffman, "Söz konusu askerler Walter Reed askeri hastanesine veya kendi birliklerinin bulunduğu hastanelere sevk edildi. 9 personel daha Almanya'ya sevk edildi. tedavileri orada devam ediyor. 1 asker tedavi için Kuveyt'e nakledilmişti. Tedavisi tamamlanıp Irak'taki görevine döndü. 16 asker ise Irak'ta kaldı, gerekli tedavilerden sonra görevlerine geri döndü" dedi.

Hoffman saldırıdan etkilenen askerlerde baş ağrısı, baş dönmesi, ışığa karşı duyarlılık ve mide bulantısı gibi bazı belirtiler görüldüğünü de sözlerine ekledi. Hoffman yaralılarla ilgili rapor ve tespitlerin de ABD Savunma Bakanı Mark Esper tarafından Pentagon adına gözden geçirildiğini aktardı.

ABD'ye nakledilen askerlerin durumlarının diğerlerine göre daha ağır olup olmadığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Irak'ta bulunan ABD üslerine yaptığı saldırıda ölen olmadığını belirtmiş, "Büyütülecek bir şey yok, sadece bazı askerler beyin travması geçirmiş hepsi o kadar" demişti.

ABD'nin 3 Ocak’ta Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi hava saldırısıyla öldürülmesinin ardından, İran da 8 Ocak'ta ABD kuvvetlerinin konuşlandırıldığı el-Esed ve Erbil üslerine füze saldırısı düzenlemişti.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.