1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pentagon: DSG’yle devriyelere başladık
Pentagon: DSG’yle devriyelere başladık

Pentagon: DSG’yle devriyelere başladık

A+A-

Pentagon Sözcüsü Albay Manning, "Cuma günü ABD kuvvetleri, DSG ortaklarımızla Suriye'nin kuzeydoğu sınırları boyunca güvence devriyelerine başladı" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin kuzeydoğusunda Demokratik Suriye Güçleri (DSG) mevzilerine top atışı yapmasının ardından ABD DSG’yle bölgede devriye başlattı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, Pentagon'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Albay Manning, "Cuma günü ABD kuvvetleri, SDG ortaklarımızla Suriye'nin kuzeydoğu sınırları boyunca güvence devriyelerine başladı" ifadesini kullandı.

Suriye'de tüm tarafların terör örgütü DAİŞ’in yenilmesine odaklanması gerektiğini savunan Manning, "Bu spesifik devriyeler için düzenlemiş bir takvim veya düzenlilik söz konusu değil; bu devriyeler bize, SDG ortaklarımıza ve Türkiye'ye bölgenin güvenliğini sağlama imkanı tanıyacaktır" şeklinde konuştu.

Sözcü, Türk ve Amerikan askerlerinin Minbic bölgesinde ortak devriyelere başladığını ve bu devriyelerin DAİŞ’i kalıcı bir şekilde yenme hedefine odaklanmalarını sağlayacağını söyledi.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.