1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pegida taraftarları ve karşıtları gösteri düzenledi
Pegida taraftarları ve karşıtları gösteri düzenledi

Pegida taraftarları ve karşıtları gösteri düzenledi

Yabancı ve İslam karşıtı Pegida hareketinin kuruluşunun birinci yıldönümü nedeniyle Dresden'de hem Pegida taraftarları, hem de karşıtları gösteriler düzenledi.

A+A-

Dresden'de Pegida karşıtları dört ayrı noktadan yürüyüşe başlayarak, kent merkezine doğru yürüdü. Göstericilerin toplandığı noktalar arasında Neustadt tren garı ve Dresden Teknik Üniversitesi de bulunuyor. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, kiliseler, sendikalar ve inisiyatiflerin temsilcilerinin çağrısıyla düzenlenen gösterinin sloganı, "Yeter! Kışkırtma yerine yürek"di.

x

Pegida karşıtları

Neustadt tren garı önünde akşam saatlerinde birkaç yüz gösterici, Teknik Üniversite önünde ise organizatör öğrencilerin verdiği bilgiye göre 5 bin kişi toplanarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yetkililer farklı noktalarda şu ana kadar Pegida karşıtı gösterilere katılanların toplam sayısını 11 bin olarak açıkladı.

x

Pegida taraftarları

Aynı saatlerde Pegida taraftarları da Tiyatro Meydanı'nda biraraya geldi. Polis Pegida taraftarlarının sayısının 15-20 bin civarında olduğunu açıkladı. Dresden Emniyeti Pegida taraftarlarının yürüyüş yapmasına izin vermedi. Polis Pegida taraftarları ile karşıtlarının karşı karşıya gelmesini engellemeye çalışsa da, göstericiler arasında ler yer çatışmalar çıktı. Pegida taraftarlarından birinin çatışmalar sırasında ağır yaralandığı belirtildi. Sächsische Zeitung'un haberine göre söz konusu gösterici demir bir çubukla yaralandı. Bu akyamki gösterilerde güvenliği sağlamak için yedi eyaletten bin polis görev yapıyor.

Pegida hareketi ilk kez 20 Ekim 2014 tarihinde Dresden'de yürüyüş yapmıştı.

 Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.