1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. PDK ve YNK'den ortak açıklama
PDK ve YNK'den ortak açıklama

PDK ve YNK'den ortak açıklama

A+A-

 

 

 PDK ve YNK’tarafından yapılan ortak açıklamada ile Sadr ile Amiri arasında gelişen ittifakı ‘olumlu bir adım’ olarak nitelendirildi.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) tarafından yapılan ortak açıklamada Mukteda es-Sadr’ın başakanlığındaki Sairın Listesi ile Haşdi Şabi gruplarının yer aldığı Fetih Koalisyonu arasında varılan anlaşma “olumlu bir adım” olarak nitelendirerek, ittifaka katılma görüşmeleri için yakında tutumlarını belirteceklerini bildirildi.

İki parti tarafından yapılan ortak açıklamada, “Siyasi krizin üstesinden gelmek için Sairun ve Fetih arasında ilan edilmesi memnuniyet vericidir. Bu siyasi yol haritası için olumlu bir adımdır ve siyasi kriz ortamında yapılan iyi bir ittifaktır” denildi.

Her iki tarafından yapılan ortak açıklamada, ittifaka katılmak için tutumlarını yakında zamanda belirtecekleri ifade edildi.

12 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimlerde birinci parti olan Sairun Listesi Başkanı Mukteda es-Sadr, Fetih Koalisyonu ile meclisin en büyük grubunu oluşturmak için ittifak kurduklarını duyurmuştu.

Daha önce Şii dini liderlerden Ammar el-Hekim’in Ulusal Hikmet ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi’nin Vataniyye Koalisyonu ile ittifak yaptıklarını anımsatan Sadr, bu ittifakın sürdüğünü de açıklamıştı.

 Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Sadr’a bağlı Sairun koalisyonu 329 sandalyeli mecliste 54 sandalye elde ederek, seçim birincisi olmuştu.

 Fetih koalisyonu ise 47 sandalyeyle ikinciliği kazanmıştı. Başbakan Haydar İbadi’nin Nasr Koalisyonu da 43 sandalye kazanarak seçim üçüncüsü olmuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.