1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. PDK Şengal'de seçim komisyonuna dava açtı
PDK Şengal'de seçim komisyonuna dava açtı

PDK Şengal'de seçim komisyonuna dava açtı

A+A-

 

 

 Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) Şengal’den göç edenlerin oylarının sayılmadığı gerekçesi ile Irak Bağımsız Yüksek seçim Komisyonu’na (IBYSK) dava açtı.

BasNews’e konuşan PDK Şengal Şubesi Sorumlusu Qadir Qaçax “PDK’nin Şengal’deki şubesi olarak IBYSK’e resmi olarak dava açtık. IBYSK,  Şengal göçmenlerinin yaşadığı kamplardaki seçim sandıklarını açmamış ve oyları  saymamıştır. Şuana kadar Şengal’deki oyların 4’de 3’ü sayılmamış” şeklinde tepki gösterdi.

PDK’nin Şengal Seçim Sorumlusu  Cehfer Hesen ise konu hakkında BasNews’e  şunları söyledi: “Irak Parlamentosu için PDK’nin 31 adayı seçime katıldı. Bu adaylardan hiçbiri seçilmedi. Biz soruyoruz Şengal halkının oyları nereye gitti? Kamplarda Şengal halkının yüksek oranda oyu bulunuyor. Komisyon bu oyları saymadı. PDK olarak bu konuda IBYSK’e resmi dava açtık. Şengal halkının oylarının bu şekilde kaybedilmesinin peşini bırakmayacağız.”

Bağdat hükümetinin Şengalli seçmenler için çok fazla engel çıkardığını belirten Cehfer Hesen “Örneğin bazı seçmenler Bîrsiv kampında kalmasına rağmen, seçmen listesi Kebertû kampında olduğu için orda oy kullanmak zorunda kaldılar. Komisyon Şengal seçmenlerine yönelik görevini gerektiği gibi yapmamıştır” dedi.

Cehfer Hesen Bağdat’ın Musul’da Kürt siyasi partilerinin oylarını etkilememesi için Şengal halkına biometrik seçim kartını göndermediğini belirterek “Komisyondan şikayetçiyiz. Çünkü Şengal halkının oylarını tamamı sayılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Irak Bağımsı Yüksek Seçim Komisyonu'nun resmi açıklamasına göre PDK’nin Duhok’ta 10, Erbil’de 8, Musul’da 6, Süleymaniye’de 1 ve Bağdat’ta 1 milletvekili çıkardı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.