1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Paşinyan: Aliyev'le görüşmeye hazırım
Paşinyan: Aliyev'le görüşmeye hazırım

Paşinyan: Aliyev'le görüşmeye hazırım

A+A-

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Paşinyan, "Ben daha temmuz ayında üst düzey ve en üst düzey, yani dışişleri bakanları ve başbakan-cumhurbaşkanı düzeyinde görüşmeye hazır olduğumuzu söylemiştim” dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta Ermeni topluluğun temsilcileri ile bir araya geldi. Buradaki toplantıda Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Ermenistan devlet ajansı Armenpress’in habere göre; Paşinyan, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı benimle görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Ben daha temmuz ayında üst düzey ve en üst düzey, yani dışişleri bakanları ve başbakan-cumhurbaşkanı düzeyinde görüşmeye hazır olduğumuzu söylemiştim” dedi.

Paşinyan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Geçenlerde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmada, Dağlık Karabağ sorununun çözüm beklediğini söylemiştim ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının (Karabağ sorununa ilişkin) açıklamalarını memnuniyetle karşıladığımı söyleyebilirim. Orada eş başkanlar birkaç kez Karabağ sorununun çözülmesi ve bu amaçla barış sürecinin yeniden başlatılması gerektiğini defalarca dile getirdiler.”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev daha önce İspanyol EFE ajansına verdiği demeçte Ermenistan ile her iki ülkenin toprak bütünlüğünün karşılıklı tanınması temelinde normal ilişkiler kurmak istediklerini ve Ermenistan tarafının buna hazır olması durumunda Paşinyan ile görüşmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.