1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Partiler arası stratejik ittifak hamlesi
Partiler arası stratejik ittifak hamlesi

Partiler arası stratejik ittifak hamlesi

Yeni hükümetin kurulması için görüşmelerin sürdüğü Kürdistan’da Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) aralarındaki stratejik anlaşmayı güncellemeyi planlıyor.

A+A-

 

KDP Başkanlık Konseyi Üyesi Dilşad Şehab, KDP ile KYB arasında gerçekleşecek ittifaka diğer partilerin de katılması gerektiğini söyledi.

 

Şehab, “Her dönemin kendi gereklilikleri vardır. Kürdistan’ın iki etkin partisi olan KDP ile KYB arasında sürdürülebilir bir anlayışın olması gerekiyor. Bize göre bunun daha geniş kapsamlı olsa ve diğer partilerin de içerisinde yer alması gerekiyor.

Önceki dönemlerde KDP ile KYB arasındaki ittifakların bir nedeni o zaman güçlü olan partiler olmalarıydı. Sonrasında bu ittifak bozuldu. Şuan yapılacak ittifak sadece iki parti arasındaki sorunu ortadan kaldırmamayı amaçlamamalı” ifadelerini kullandı.

KYB Başkanlık Konseyi Üyesi Ariz Abdullah ise, tüm partiler arasında stratejik ortak bir ittifakın gerekli olduğunu kaydederek, “Partiler arasında yapılacak anlaşma makamların bölüştürülmesi üzerine olmamalı, stratejik bir ittifak olmalı” dedi.

Abdullah, “Yapılacak stratejik ittifak, Kürdistan’daki yönetim sisteminde yapılacak reform ve değişiklikler üzerine olmalı. Gerekli yasaların çıkarılması, Anayasanın hazırlanıp yürürlüğe konması üzerine olmalı” diye konuştu.

Konuyla ilgili Değişim Hareketi’nden (Goran) yapılan açıklamada ise, stratejik ittifaka karşı olduklarını yapılması gereken ittifakın hükümetin kurulması için koalisyon ittifakı olması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.