1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Paris'te beş saldırganın kimliği belirlendi
Paris'te beş saldırganın kimliği belirlendi

Paris'te beş saldırganın kimliği belirlendi

Paris'teki saldırıları gerçekleştirenlerin beşinin kimliği netleşti. Tesbit edilen s1aldırganların dördü Avrupa doğumlu çıktı

A+A-

Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırılarda şu ana kadar beş kişinin kimliği tespit edildi. Kimliği tespit edilenler şöyle: Ahmed El Muhammed, Ömer İsmail Mostefai, Bilal Hadfi, İbrahim Abdeslam ve Samy Amimour.

Paris Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada Bataclan konser salonundaki saldırganın 1987 doğumlu Fransız vatandaşı Samy Amimour olduğunu duyurdu. Amimour'un Fransız anti-terör ekipleri tarafından bilindiği belirtilirken, saldırganın üç yakınının da polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Savcılık, Stade de France'daki ilk canlı bombanın da 1990 Suriye doğumlu Ahmed El Muhammed olduğunu ve El Muhammed'in Yunanistan'dan sığınma istediğini, Yunanistan üzerinden Fransa'ya geldiğini belirtti.

Hafta sonu Bataclan ve Stade de France'daki 3 teröristin kimliği tespit edilmiş, saldırganlardan ilkinin Bataclan'daki saldırıyı gerçekleştiren Ömer İsmail Mostefai olduğu bildirilmişti.

Stade de France'daki ikinci canlı bombanın da 1995 doğumlu Bilal Hadfi olduğu kaydedilmişti.

Voltaire bulvarındaki patlamanın da 1984 doğumlu İbrahim Abdeslam tarafından gerçekleştirildiği ifade edilirken, İbrahim Abdeslam'ın kardeşi Salah Abdeslam'in de saldırılara karıştığı şüphesiyle arandığı duyurulmuştu.

Diğer taraftan saldırıları Abdelhamid Abaaoud isimli bir Belçika vatandaşının planladığı da iddia edildi. Abaaoud'un bugün düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı belirtildi. 

Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan saldırılarda en az 132 kişi hayatını kaybetmiş, 349 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları IŞİD üstlenmişti.

ŞU ANA KADAR TESPİT EDİLENLER SALDIRGANLAR

Salah Abduselam, 26 - Belçika'da yakalandı
Mohammed Abdeslam - Belçika'da tutuklandı
Brahim Abdeslam, 31 - Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı
Ismail Ömer Mustafai, 29 - Bataclan konser salonunda öldü
Bilal Hadfi, 20 - Stade de France stadyumunda öldü
Samy Amimour, 28 - Bataclan'da öldü
Ahmed el Muhammed - Stade de France'da kendini patlattı
Abdül Hamid Abbaoud - Şu anda Suriye'de
Diğer dört saldırgan - Saldırılar sırasında öldü


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.