1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Paralel yapı temizlenmeli
Paralel yapı temizlenmeli

Paralel yapı temizlenmeli

Paralel yapı tartışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, \'Bürokraside kimileri var, devlete hizmet etme zorunluluğuna karşın ayrı bir dayanışma ortaya koyuyorlar. Devlet aygıtı içerisinde hukuk ile tam uyum olmalıdır. Bunun ihlali durumunda müdahale

A+A-

'Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de dile getirdiği komplo ve Türkiye'de bir paralel devletin olduğu' sözlerine katılıp katılmadığı sorulan Gül, 'Bürokrasi içinde kimileri var, devlete hizmet etme zorunluluğuna karşın ayrı bir dayanışma ortaya koyuyorlar' cevabını verdi. Bu cevabıyla Fethullah Gülen'i mi kastettiği sorulan Gül, 'Kişilerden, fikirlerden, dini duygulardan ya da etnisiteden bahsetmiyorum. Devlet aygıtı içerisinde hukuk ile tam uyum olmalıdır. Bunun ihlali durumunda müdahale etmek doğrudur' dedi.

EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKEYİZ

'Türkiye'ye zarar veren şeylerin varlığını çok iyi biliyorum' yorumunu yapan Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki soruya 'Bunun için zaman var. Zamanı gelince değerlendiririz' cevabını verdi. Son 10 yılda Türkiye'deki ekonomik büyümeye vurgu yapan gazete, Gül'ün 'Biz 10 yıl sonra elde edilen başarıları gölgelememesi gereken konjonktürel bir fenomen ile karşı karşıyayız' sözlerini aktardı. Gül, 'Türkiye, 2013 yılında da Avrupa'da en hızlı büyüyen ülke olmuştur' dedi.

TÜRKİYE'DE SİYASİ RİSK YOK

Son gelişmeler ışığında 'AK Parti'nin sağlığını kurucularından biri olarak nasıl gördüğü' sorulan Gül, şu cevabı verdi:

'AK Parti, demokratik ve muhafazakar bir parti olarak dini değerlere katkısı olmuştur. Yasallık içinde her şey yapılır ve mahkemeler bağımsız şekilde karar alırlar. Önemli olan budur. Devletin her kademesinde de olması gerektiği gibi olmayanlar vardır ama bunların hiçbiri bizim istikrarımıza zarar vermez. Türkiye'de siyasi açıdan hiçbir risk yoktur.'

GÜVENSİZLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Gül, Türk-Fransız İş Forumu'ndaki konuşmasında da 'Türkiye'deki siyasi istikrar sağlamdır. Herhangi bir güvensizlik söz konusu değildir' dedi.

Yetkim olsa kullanırım

Gül, İtalya'ya hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Ergenekon davasında tutuklu yargılanan kanser hastası Fatih Hilmioğlu'nun durumu sorulan Gül, 'Adli Tıp raporu önüme geldiğinde devreye girebiliyorum. Bu tip insani meselelerde ben de üzülüyorum. Ama yasal olarak elimde affetme yetkim yok. Böyle bir anayasal yetkim var zannediyorlar. Benim böyle bir yetkim olsa bunu hemen kullanırım' dedi. Siyasi partilere yönelik saldırılar konusunda da 'Herkes daha dikkatli, saygılı bir dil kullanırsa, gerginliğe fırsat vermeyiz' dedi.

Sizi ağırlamak çok zor olacak

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande onuruna yemek verdi. Yemek sırasında İstanbul Boğazı'nı seyreden Hollande, 'Sayın Cumhurbaşkanı, sizi artık Versay Sarayı'nda bile ağırlamak zor olacak' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.