1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Pakistan’da 'Kara Gün' protestosu
Pakistan’da 'Kara Gün' protestosu

Pakistan’da 'Kara Gün' protestosu

Pakistan’da muhalif partilerin destekçileri hükümet karşıtı düzenlenen 'Kara Gün' protestosu için sokakları doldurdu.

A+A-

 

Pakistan’ın İslamabad, Karaçi, Lahor, Peşaver ve Ketta kentlerinde hükümet karşıtı protesto gösterisi düzenlendi. Muhalif partilerin düzenlediği protestolar için binlerce kişi sokakları doldurdu. Başbakan İmran Han’in ekonomi politikalarını yetersiz bulan protestocular Han karşıtı sloganlar atıp yürüdü.

 

'Kara Gün' olarak adlandırılan protestolar kapsamında Ketta’da konuşan Pakistan Müslüman Birliği Partisi Lideri Maryam Nawaz ismini vermediği bazı kurumları, yetersiz olarak alarak adlandırdığı hükümetin iyiliği için Pakistan halkı ile karşı karşıya gelmemeleri için uyardı ve "İmran Han'ın iktidarda olduğu her gün bizim için Kara Gün'dür" dedi.

2018 yılı genel seçimlerinin yıl dönümünde gerçekleşen gösterilerde bu tarihi ‘kara gün’ olarak adlandırılırken Pakistan Halk Partisi Lideri Bilavel Butto Zerdari’de Karaçi’de halka hitap etti. Zerdari’de hükümetin Pakistan halkına baskı uyguladığını, her sektörden insanın şikâyetçi olduğunu öte yandan hükümetin söylenenlere kulak tıkadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.