1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pakistan'da askeri konvoya intihar saldırısı
Pakistan'da askeri konvoya intihar saldırısı

Pakistan'da askeri konvoya intihar saldırısı

A+A-

Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde askeri konvoya düzenlenen intihar saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre, Mir Ali bölgesinde askeri konvoyun geçişi sırasında intihar saldırısı düzenlendi.

Saldırıda 4 asker hayatını kaybetti.

Başbakan Şahbaz Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, saldırıyı güçlü şekilde kınayarak ülkesinin terör tehdidinin kökünü kazımakta kararlı olduğunu vurguladı.

Saldırı, Pakistan Talibanı'nın (TTP) üst düzey komutanlarından Ömer Halid Horasani olarak bilinen Abdul Wali Mohmand ve beraberindeki 3 kişinin Afganistan'da öldürülmesinin ardından düzenlendi.

Geo News televizyonunun haberine göre, Horasani, Afganistan'ın Paktika vilayetinde seyahat halindeyken aracına bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Horasani, yanındaki 2 TTP komutanı ve şoför hayatını kaybetmişti.

Saldırılar, TTP ile Pakistan hükümetinin barış görüşmeleri yürüttüğü bir dönemde gerçekleşti. Horasani, TTP’nin Pakistan ile barış görüşmelerini yürüten heyetin bir parçasıydı. Horasani'nin ölümünün barış görüşmelerini etkileyip etkilemeyeceği henüz belli değil.

Öte yandan 3 gün önce Kuzeybatıda silahlı saldırganların bir iktidar partisi milletvekilini hedef alan bir konvoya ateş açması sonucu en az dört kişi ölmüştü. Hayber Pakhtunkhwa (KP) vilayet meclis üyesi Liyakat Ali, Afganistan'a komşu olan uzak Dir ilçesinde saldırıya uğradı.

Yerel yayın kuruluşu Geo News, eski başbakan İmran Han'ın KP eyaletini yöneten Tehreek-e-Insaf (PTI) partisine üye olan Ali'nin saldırıda ağır yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Ölenler arasında milletvekilinin erkek kardeşi, iki güvenlik görevlisi ve bir çocuk da bulunuyor. Saldırıda 4 kişi daha yaralandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.