1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Pakistan'da askeri konvoya bombalı saldırı
Pakistan'da askeri konvoya bombalı saldırı

Pakistan'da askeri konvoya bombalı saldırı

Pakistan\'da askeri konvoyun geçişi sırasında gerçekleşen bombalı saldırıda 20 askerin öldüğü bildirildi

A+A-

Pakistan'da meydana gelen bombalı saldırıda 20 asker  hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeybatısındaki Afganistan ile komşu eyaleti olan Hayber-Paktuhkva'nın Bannu kentinde askeri konvoya  uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlendi.

Kuzey Vezirsitan bölgesine doğru yola çıktığı öğrenilen 25 araçlık askeri konvoyun Bannu kentindeki Amandi meydanından geçişi sırasında yol kenarına döşenen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 20 asker hayatını kaybetti 25 asker de yaralalandı. 

Pakistan Talibanı saldırıyı üstlendi. Pakistan medyasına yansıyan haberlerde örgüt sözcüsü Şahidullah Şahid'in, saldırıyı örgütün gerçekleştirdiğini, eylemlerin artarak devam edeceğini açıkladığı kaydedildi.

Güvenlik kaynakları, saldırının gerçekleştiği Bannu bölgesinde her pazar gerçekleşen askeri konvoy geçişleri nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulandığını, saldırının gerçekleşmesinde, bombalama yolunun yanı sıra intihar saldırganın da kullanılmasından şüphelenildiğini, bu ihtimalin de araştırıldığını açıkladı.

Mehsud'un ardından Taliban’ın başına geçen Molla Fazlullah, eski liderin hükümet ile barış müzakereleri yapmasına karşı çıkmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.