1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Pakistan ordusu 70 sivili öldürdü
Pakistan ordusu 70 sivili öldürdü

Pakistan ordusu 70 sivili öldürdü

Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan\'da 18 Aralık\'ta başlattığı saldırı dalgasında en az 70 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı. Bölge halkı orduya karşı tepkilerini dile getiriyor.

A+A-

Pakistan ordusu Kuzey Veziristan'da sivil katliamı yaptı. Kuzey Veziristan halkı, orduyu onlarca sivili öldürmekle suçluyor.  Yerel halk, ordunun geçen hafta bölgeye operasyon başlatmasından bu yana bombardımanda en az 70 sivili öldürdüğünü anlattı.

Ordu bölgede sokağa çıkma yasağı başlatmıştı. Halk, çoğu kişinin bombardıman ve ordu baskınları nedeniyle evlerini terkettiğini belirtti.

Halk orduyu protesto eden gösteriler düzenliyor.

Kuzey Veziristan ülkenin Afganistan sınırında Taliban ve El Kaide'nin yoğun olarak varlık gösteridiği bir bölge. Ordu, Mir Ali'de bir askeri kontrol noktasının bombalanmasının ardından 18 Aralık'ta bölgede operasyon başlatmıştı. Pakistanlı yetkililer, bölgedeki silahlı gruplara üye onlarca kişiyi öldürdüklerini iddia ederken, halk öldürülenlerin siviller olduğunu açıkladı.

Ordu konuyla ilgili açıklamasında halkın bahsettiği sivil kayıplara hiç değinmedi. Muhammed Tayyip adlı bir Pakistanlı ordu saldırısında karısını ve üç çocuğunu kaybettiğini söyledi.

 

Reuters'a telefonla konuşan Tayyip, "Bombardımanın ilk gününde bir havan topu karım ve çocuklarımın uyuduğu odayı vurdu. Hükümet onları sonsuz uykularına gönderdi" dedi.

\"\"

 

Bölge halkı sivil kayıp sayısının 70'i geçtiğini anlatıyor. Mir Ali bölgesinde kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir aşiret lideri, "Saldırının ilk gününden bu yana 70 sivil hayatını kaybetti. Bazı kamyon şoförleri, otel ve dükkan işletmecileri direkt vuruldu, onlarcası helikopterler, havan toplarıyla öldürüldü" diye konuştu.

Taliban'dan uyarı

Taliban komutanı Hafız Gül Bahadır, eğer hükümet sivilleri öldürmeyi durdurmazsa örgüt olarak ordu hedeflerine yönelik büyük saldırılar düzenleyeceklerini açıkladı. 

İncanews

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.