1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pakistan bayramı bugün kutluyor
Pakistan bayramı bugün kutluyor

Pakistan bayramı bugün kutluyor

Pakistan'da kurban bayramı bugün idrak ediliyor. İslamabad'da 2007'deki baskınla gündeme gelen Lal Mescit bayram namazında cemaatle doldu taştı

A+A-

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da 2007'de düzenlenen operasyonda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Lal Mescit'te kılınan bayram namazına halk yoğun ilgi gösterdi.

Pakistan Kurban Bayramı'nı bugün kutluyor. Pakistan'da ülke genelinde bugün sabah kılınan bayram namazından sonra halk bir biri ile bayramlaşarak, kurbanlarını kesmeye başladı.

İslamabad'daki bayram kutlamalarının merkezi ise Lal Mescit oldu. Pakistan'da 2007'de Pervez Müşerref döneminde gerçekleşen operasyonda ölen Lal Mescit İmamı Gazi Abdul Reşid'in abisi Rafi Abdul Aziz'in kıldırdığı bayram namazında mescitte yer bulamayan Pakistanlılar, namazlarını caddede kılmak zorunda kaldı. 2007 yılında gerçekleşen operasyon sonrası çekilen fotoğrafların bir panoda asılı durduğu mescitte kılınan bayram namazına medya da ilgi gösterdi.

Namaz sonrası zikirler çekildi ve imam Rafi Abdul Aziz uzun bir dua okudu. Dua esnasında duygulananlar ve ağlayanlar oldu. Namaz sonrası halk birbirlerinin bayramlarını tebrik ederek evlerine dağılırken, İmam Rafi Abdul Aziz gazetecilere demeç verdi. Aziz, kurban bayramının önemini anlattığı açıklamada, insanların ekonomik durumlarına göre halka yardımcı olunması gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde İslamabad Yüksek Mahkemesi, hakkında kefaletle serbest bırakma kararı aldığı eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref için Lal Mescit baskını ile ilgili davada tekrar tutuklama kararı almıştı.

Pervez Müşerref döneminde 2007 yılında Taliban yuvası olduğu iddiasıyla Lal Mescit'e düzenlenen operasyonda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.


dunyabulteni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.