1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pakistan Başbakanı:Sivillere zarar vermek istemiyoruz
Pakistan Başbakanı:Sivillere zarar vermek istemiyoruz

Pakistan Başbakanı:Sivillere zarar vermek istemiyoruz

Pakistan Başbakanı Han, Pakistan ve Hindistan’ın ellerindeki silahlarla böyle bir hesaplaşmaya girmesinin mümkün olmadığını belirterek, durumun kontrolden çıkabileceğini söyledi.

A+A-

Pakistan ile Hindistan arasında Cammu Keşmir'deki bombalı saldırı nedeniyle iki haftadır süren gerginlik, iki ülkenin karşılıklı savaş uçaklarını düşürmesiyle zirveye çıktı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, artan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Hiçbir şekilde sivillere zarar vermek istemediklerini ifade eden Han, Hindistan’a da kendi topraklarını koruyabilecekleri mesajını vermek istediklerini, kendilerinin saldıran taraf değil, savunan taraf olduklarını belirtti.

Han şunları söyledi:

“Dünya tarihine baktığımız zaman ortaya çıkan bütün yanlış işler hep yanlış hesaplamalardan ortaya çıkmıştır. Birinci Dünya Savaşı bir ayda biter demişlerdi ama 4 yıl sürdü. İkinci Dünya Savaşı’nda da Hitler, Rusya’yı kısa bir zamanda fethedebileceğini düşündü ama savaş 5 yıl sürdü. Aynı şekilde ABD’de 17 yıldan beri bu bölgede belli operasyonlar yürütüyor. Böyle örnekler dünya tarihinde çoktur.”

 “Hem bizim hem de sizin kontrolünüzden çıkabilir bu durum”

Han, Ben sadece Hindistan'dan şunu istiyorum. Sizlerin ve bizlerin elindeki silahlara baktığımız zaman, böylesi bir yanlış hesaplamaya girmemiz mümkün mü? Böyle bir şey olursa eğer, sonucu neye varacak? Hem bizim hem de sizin kontrolünüzden çıkabilir bu durum. Dolayısıyla şunu anlamanız lazım. Evet… Bizler hazırız ve bunu da size söyledik. Biz işbirliğine de hazırız, sizin topraklarınızda olan bitenle alakalı olarak işbirliği yapmaya da hazırız ama şu anda oturup birlikte konuşmamız gerekiyor. Sağduyunun kazanması gerekiyor.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.