1. HABERLER

  2. ÖZE DÖNÜŞ HAREKETİ

  3. Öze Dönüş Hareketi"Savaşı körüklemek kime,ne kazandıracak?"
Öze Dönüş Hareketi"Savaşı körüklemek kime,ne kazandıracak?"

Öze Dönüş Hareketi"Savaşı körüklemek kime,ne kazandıracak?"

Öze Dönüş Hareketi Haksöz dergisi yazarı Hamza Türkmen'in Öze Dönüş Hareketini hedef gösteren sosyal medyadaki paylaşımı üzerine yazılı bir açıklama yayınladı.

A+A-

     "Bismillahirrahmanirrahim...

     "Mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara, işlemedikleri bir şeyden dolayı eziyet edenler, şüphesiz bir iftirâ ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir..." Ahzâb sûresi (33), 58

     "Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir”... Hadisi Şerif

     Çeşitli site, gazete ve dergilerde yazılar yazan, Haksöz Haber’in sahibi Sayın Hamza Türkmen’in, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden, camiamızı hedef gösteren, mesnetsiz ve iftira niteliğindeki paylaşımı üzerine kamuoyunu bilgilendirme zarureti hâsıl olmuştur...

     ‘’17 Ağustos 2015 günü Van Ticaret ve Sanayi Odası ( VAN TSO ) tarafından 18.08.2015 tarihinde yapılması düşünülen bir toplantı için Van’daki STK’larımız da davet edilmiştir. Toplantının gündem maddesi, ülkede bir süreden beridir yaşanmakta olan savaş süreci ile ilgili Van’da bulunan STK’ların barıştan yana bir inisiyatif oluşturmasıydı. Söz konusu toplantıya 18 Ağustos’ta VAN TSO toplantı salonunda şehirde bulunan İslami, Muhafazakâr, Sağ, Sol vb. kesimlerden yaklaşık olarak 160 STK katılmıştır. Alınan karar gereğince 19 Ağustos’ta saat 11:00’de Van’daki STK temsilcilerinin katılımıyla VAN TSO önünden Merkez Postanesine yürünmüş ve hazırlanan basın açıklaması okunmuştur. Yürüyüş boyunca tek döviz ile “biz barış istiyoruz”, “em aşitî dixwazin” ile yürünmüştür…’’ Yürüyüşte İslami Camialardan Van’da STK’ları olan, Gökkuşağı derneği/ Anadolu Platformu, MÜSİAD, Memur-Sen, Umut Işığı Derneği/İnsan ve Medeniyet Hareketi ve Mazlum-Der gibi pek çok İslami Camia da vardı.  

     Mezkûr yazar, Van’daki STK temsilcilerimizin de içinde olduğu bir fotoğrafı şu ifadelerle bir sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştır: “Eski İslamcı (Menzil Grubu) Yeni Kürtçü (Öze Dönüş) laik ulusalcılarla birlikte PKK için barış istiyor. TARİH AĞLIYOR”...

     160’ı aşkın STK’nın bir araya gelerek yaptığı bu çağrıda İslami ve insani değerlere aykırı bir vurgu asla bulunmamakta, net bir şekilde ‘insanlar ölmesin’ denmekteydi... Hal böyle iken mezkûr kişinin 160 STK içerisinden (ki buna kendilerine bağlı Özgür Der isimli derneğin ismi de geçmektedir) Öze Dönüş Camiasına bağlı STK’ lardan yola çıkarak Camiamızı hedef alması ve hedef göstermesi art niyet ve bir yerlere jurnallemenin dışında hiçbir izahı olamaz.

     İnsanlar ölmesin, savaş olmasın demek mi, yoksa tersini söylemek ve onlar için çalışmak mı Allah’ın rızasına uygundur? Kendinizi nasıl bir yerde konumlandırmaktasınız ki herhangi bir Camiayı delilsiz ve mesnetsiz bir şekilde itham edip hedefe koyuyorsunuz? Kurbanları masum, mazlum ve çaresizlerin olacağı kirli bir savaşı körüklemek kime neyi kazandıracaktır?

     Biz Öze Dönüş olarak insanlığı ilgilendiren her türlü sorunda, özellikle de Kürd ve Kürdistan sorununda çözüm aracı olarak silahı ve çatışmayı değil, siyaseti ve diplomasiyi savunduk, önerdik ve sonuna kadar da siyasi yöntemleri savunacağız. Şiddeti ve silahı hiçbir zaman çözüm aracı olarak görmedik. Zira şiddet, sorunu çözmez, sorunu teşdit eder. Şiddet, şiddeti doğurur ve karşılıklı şiddet, hukuksuzluğu getirir.

     Öze Dönüş camiası olarak söz konusu eylem/etkinliğe İslami ve insani sorumluluğumuzun bir gereği olarak Van’daki STK’larımızın yönetim kurulu üyesi birkaç arkadaşımız ile katılım sağladık. Akan kanın durması, bir takım toplum mühendislerinin Kürd’ü Türk’e Türk’ü Kürd’e kırdırtmaması, üstündeki üniformaya bakmaksızın gençlerin ölmemesi,  çatışmaların son bulması,  kayıtsız şartsız silahların bir an evvel susması, şehirlere hâkim olan korku ve panik havasının dağıtılması, şiddetin bir çözüm aracı olmaktan çıkarılması vb. nedenlerden dolayı katkı sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz...  

     160’ı aşkın STK’nın yaptığı barış çağrısından yola çıkarak Öze Dönüş Camiasına saldıran ve Öze Dönüş Camiasını hedefe koyan Sayın Hamza Türkmen’i bu Camiadan özür dilemeye davet ediyoruz. Aksi takdirde Öze Dönüş Camiasının veya herhangi bir üyesinin bundan dolayı yaşayacağı herhangi bir olumsuzluktan kendisini Allah’ın ve insanların nezdinde sorumlu tutacağımızın bilinmesini isteriz.

     Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


     ÖZE DÖNÜŞ HAREKETİ