1. HABERLER

  2. KÜLTÜR -SANAT

  3. Öze Dönüş Dergisi 12. Sayısı ile Okurla Buluştu
Öze Dönüş Dergisi 12. Sayısı ile Okurla Buluştu

Öze Dönüş Dergisi 12. Sayısı ile Okurla Buluştu

Öze Dönüş Dergisi iletişim ve dergi talep: Cüneyt Turhan 0536 851 92 43

A+A-

 

 

Bismihi Subhanehu…

 

Kıymetli Dostlar,

Allah’a hâmd ederek söze başlarız. 12. sayımız ile sizlerle bir kez daha buluşmanın kıvancını yaşadığımızı bilmenizi isteriz. Yolculuğumuz devam ediyor, düşünsel bir seyr-ü sefer bizimkisi… Değerlerimiz muvacehesinde hayatı, olayları ve olguları anlamaya ve yorumlamaya devam edeceğiz inşallah…

Bu sayımız, kış mevsiminin yoğun olarak hissedildiği bir zaman diliminde sizlerle buluşuyor. Hem mevsimsel olarak, hem de İslam dünyasına hâkim olan panorama itibariyle tam anlamıyla kış iklimini idrak ediyoruz. Bahar mevsimine uzağız…

Siyasî, sosyal, kültürel ve ahlakî buhranların derinleştiği bir iklimden geçiyoruz. Etnik ve mezhep temelli çatışmaların, vekâlet savaşlarının, cehalet ve fanatizmin, hedef gözetmeyen şiddet eylemlerinin, baskıcı rejimlerin, işbirlikçi ve onursuz iktidarların, emperyal politikaların, sağduyudan yoksun anlayışların ve kör taassubun kol gezdiği bir manzara-î umumiye var karşımızda. Üşüyoruz…

İslam coğrafyasının tam ortasında Siyonist rejim, sistematik olarak simgelerimize, değerlerimize saldırıyor. Bir medeniyetler ve kültürler harmonisi olan Kudüs, zorbaca bir deklarasyon ile Siyonist rejimin başkenti ilan ediliyor.

İslam dünyasındaki İslamî referanslı kültürel hareketlerin şahsında, İslamî düşünce ablukaya alınmaya, tasfiye edilmeye çalışılıyor.

Enerji politikalarının, jeo-stratejik hesaplaşmaların, ulusal çıkarların kıskacında haklar ve özgürlükler askıya alınıyor.

Küresel ölçekli bir ahlâksızlık ve adaletsizlik anaforunun her kavramı, değeri ve ilkeyi aşındırmaya, önemsizleştirmeye çalıştığı bir sürece tanıklık ediyoruz. Ahlâkî özümüzü iğdiş etmeye dönük her girişim, aslında direncimizi kırmaya, dünya ve ukbâmızı hüsrana sürüklemeye yönelik bir adımdır.

Söz konusu vakıa doğrultusunda 12. Sayımızın dosya konusunu “Ahlak ve Erdem” olarak belirledik. Dosyamıza, Sayın Muhammed Zahir KARATAŞ, Mehmet TAŞ, Cevdet IŞIK, Nihat GÜR, Şeref SİDAR, Davut HOCA, Mustafa KIZILKAYA, Seyfullah YÜREK ve Alaattin BİLMEZ yazılarıyla katkıda bulundular.

Sayın Zeki SAVAŞ, “Teorik ve Reel Politik Açıdan Kürdistan Referandumu” başlıklı yazısında, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin referandum girişimini ve sonrasındaki gelişmeleri kapsamlı bir biçimde analiz ediyor.

Sayın Nesip HİÇYILMAZ, “Aklın Sınırı ve Hakikat Arayışı” , Yusuf YAVUZYILMAZ “Ebu Zer Üzerine Sosyolojik Bir Analiz”, Selim KAVAL “Üstün Bir Amel-i Salih: Tebliğ ve İrşad”, Selahattin DEMİR “Salih Amel: İmanın Hayata Yansıması” başlıklı yazılarıyla dergideki yerlerini alıyorlar.

Filistinli Akademisyen Sayın Khalid El-Awaisi, “Geçmiş Fetih ile Gelecek Fetih Arasında Mescid-i Aksa” başlıklı yazısıyla dergiye katkıda bulunuyor.

Sayın Emin Mansurî’nin “Mücadeleci ve Mütefekkir Bir Âlim: Molla Mansur Güzelsoy” başlıklı yazısı, Taha UĞURLU’nun “Asimile” adlı öyküsü, Nasır KURŞUN ve Nurullah AKDAĞ’ın deneme türündeki yazıları, Mıhemed Feraşini’nin “İmtihan” konusunu işlediği Kürtçe makalesi ve Mehmet TAŞ’ın Bangladeşli Şehit Müslüman Âlim “Matiurrahman Nizami”ye ithaf ettiği şiiri de okunmayı bekliyor.

Bir dahaki sayıda buluşmak ümidiyle, verimli ve hayırlı okumalar dileriz.

graphic2.jpg

 

 

 

                  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.