1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. OTDÜ'de başörtülülere baskı-VİDEO
OTDÜ'de başörtülülere baskı-VİDEO

OTDÜ'de başörtülülere baskı-VİDEO

ODTÜ\'de başörtülü öğrencileri llerindeki pankartlarla tacizde bulundu. Tacizci grup \"sizi buraya sokmayacağız\" diyerek uzun süre hakaret etti

A+A-

Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ)'nin kampüsünde kayıt sırasında bekleyen öğrenciler neye uğradıklarını şaşırdı. Bir grup öğrenci, başörtülü birkaç öğrencinin okul bahçesinde beklemesinden rahatsız olarak onları taciz etmeye başladı.

Başörtülü öğrencileri "cemaatçi" olarak nitelendiren grup, ellerindeki pankartlarla tacizde bulunarak,  hakaret ettikleri gözlendi.

Kendilerini taciz eden gruba tepki gösteren başörtülü öğrenciler ise baskılar karşısında çaresiz bir şekilde etraftan yardım istedi; ancak olay yerine gelen güvenlik görevlileri de duruma kayıtsız kaldı.

Tacizci grup başörtülü öğrencilere yönelik bu eylemini çektiği bir video ile de internette paylaştı.

Grubun bu hakaretlerine karşı sosyal medyada büyük tartışmalar yaşandı. Tacizci grubun yaptıkları "faşizan baskı" olarak nitelendirildi.

GÖRÜNTÜ AKILLARA ABD'DEKİ IRKÇILIĞIN SEMBOLÜ FOTOĞRAFI GETİRDİ

ABD'de siyahlara karşı yürütülen ırkçılığın en üst seviyelere ulaştığı bir dönemde, sadece beyaz öğrencilerin okuduğu Harry Harding Lisesi'ne kabul edilen siyah öğrencilerden Dorothy Counts'ın okuldaki ilk gününde çekilen bir fotofraf karesinde beyazların tacizi yer alıyordu. Counts tacizlere sadece 4 gün dayanabildi. Ancak 50 yıl sonra Counts'tan özür dilenmişti.

\"\"

 

İşte o video:

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.