1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osman Baydemir'in Annesi Toprağa Verildi
Osman Baydemir'in Annesi Toprağa Verildi

Osman Baydemir'in Annesi Toprağa Verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in vefat eden annesi Azize Baydemir, Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in gece saat 02.15'te vefat eden annesi 74 yaşındaki Azize Baydemir, merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
BDP'LİLER ORADAYDI
 
Bir süre önce kolon kanseri teşhisi konulan ve tedavisi evde süren Azize Baydemir için Yeniköy Mezarlığı camisinde tören düzenlendi. Burada cenaze namazı kılınırken, törene yaklaşık 1000 kişi katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, annesi Azize Baydemir'in cenazesinin konulduğu belediye cenaze arabasının arkasında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Meryam Ana Kilesesi Papazı Yusuf Akbulut, İlçe Belediye Başkanları, BDP Parti yöneticileri ve vatandaşlarla birlikte defnedileceği yere kadar yürüdü.
 
VALİ KATILMADI
 
Sık sık gözyaşlarına hakim olamayarak ağlayan Baydemir'i parti yöneticileri teselli etti. Cenazeye Diyarbakır Valisi Mustafa Cahip Kıraç katılmazken, cenaze defnedilirken Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven de mezarlığa geldi.
 
KÜRTÇE DUALARI DİNLEYİP DUA ETTİ
 
Emniyet Müdürü Recep Güven, cenaze defnedildikten sonra Baydemir, Milletvekilleri ve partililer ile birlikte mezarın başında önce oturarak daha sonrada ayağa kalkarak Kürtçe okunan dualara "amin" diyerek eşlik etti. Müdürü Recep Güven, daha sonra Baydemir'e sarılarak başsağlığı diledi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından mezarlık içinde ayakta ilk taziyeleri kabul eden Baydemir ve BDP Milletvekilleriyle tekrar tokalaşarak ikinci kez "başınız sağolsun" diyen Emniyet Müdürü Recep Güven daha sonra mezarlıktan ayrıldı.
haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.