1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebi
Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebi

Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebi

Yurt dışındaki eski HDP Milletvekili Osman Baydemir hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığına gönderdi.

A+A-

 

Hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye olma" suçundan soruşturma açılan ve yurt dışında olduğu değerlendirilen Osman Baydemir ile ilgili hazırlanan Kırmızı Bülten talebi ve İade Talepnamesi Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Soruşturma kapsamında Baydemir'in çeşitli tarihlerde “Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına ‘diplomasi komisyon üyesi’ olarak katılıp konuşma yaptığı, PKK'ye müzahir bazı yayın organlarında yapılan çağrılara uyarak yasa dışı etkinliklere katıldığı, PKK'lilerin cenazelerine katıldığı”nın tespit edildiği belirtildi.

Bunun üzerine yurt dışında olduğu değerlendirilen Baydemir hakkında Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğince, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

İngiltere yetkili adli makamına gönderilen talepnamede Baydemir ile ilgili yürütülen soruşturmanın sonuçlandırılabilmesi için Türkiye'ye iade edilmesi istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.