1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Orta Afrika'daki linç dünyanın gündeminde
Orta Afrika'daki linç dünyanın gündeminde

Orta Afrika'daki linç dünyanın gündeminde

Orta Afrika Cumhuriyetinde dün askerlerin bir Müslümanı linç ettikten sonra bedenini parçalayıp yakması dünya kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu

A+A-

Orta Afrika Cumhuriyetinde (OAC) dün gerçekleşen linç olayı dünya gündeminde geniş yankı uyandırdı. OAC askerleri tarafından, eski Seleka üyesi olduğu gerekçesiyle linç edilerek öldürülen gençle ilgili açıklama geldi.

Olayla ilgili açıklama yapan OAC Devlet Başkanı Sampa-Panza öldürülen kişinin eski Seleka üyesi olduğunu ve milisler tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Ancak  İnsan Hakları İzleme Örgütü öldürülen kişinin milisler tarafından değil orta Afrikalı askerler tarafından öldürüldüğünü açıkladı. 

Haberi dünyaya duyuran Fransız Haber Ajansı AFP'nin yayınladığı fotoğraflarda da gencin üniformalı kişiler tarafından linç edildiği görünüyor. Haberde, genç öldükten sonra askerlerin cesedini milislere teslim ettiği, milislerin de cenazeyi parçalayarak yaktığı ifade ediliyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yaptığı açıklamanın da bu yönde olduğu kaydedildi.

Orta Afrika Cumhuriyetinde Müslümanlara ve özellikle Seleka üyeleri veya eski üyelerine yönelik şiddet ve linç eylemleri devam ediyor. Geçen haftadan bu yana milisler ve askerlerin öldürdüğü Selaka yanlıların sayısının 75'e ulaştığı bilgisi verildi. 

Ülkede bulunan Franszı askerlerinin oluşturduğu barış gücü, meydana gelen şiddet olaylarına sadece seyirci kalıyor. Bölge ile ilgili gelen haberlerde, barış gücünün sadece kendi güvenliğini sağlamakla meşgul olduğu, sivillere yönelik gerçekleşen şiddet olaylarına müdahale etmediği ifade ediliyor.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.