1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Orban: Sığınmacı krizinin sebebi Batı'dır
Orban: Sığınmacı krizinin sebebi Batı'dır

Orban: Sığınmacı krizinin sebebi Batı'dır

Sığınmacı akınını, sınırlarını ördüğü duvarlarla engellemeyi deneyen Macaristan Başbakanı Victor Orban, Batı ülkelerinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki politikalarının da sığınmacı krizinin nedeni olduğu yorumunda bulundu.

A+A-

Suriye’den yaşanan sığınmacı akınını görmezden gelen Orban, Die Welt gazetesine verdiği röportajda sorunun çözümü için Afganistan ve Pakistan’da kamplar kurulması gerektiğini söyledi.

 

Orban, “Sığınmacıları Avrupa’ya getirmek sadece iş ve parayla ilgili. Bu süreci yönetenler Afganistan ve Pakistan’da kamplar kurmalı. Bu iki ülkeden çok fazla insan gelmesinin nedeni de bu. Pakistan’da durum bu kadar kritik değil. İnsanlar basitçe daha iyi bir hayat istiyor” ifadelerini kullandı.

 

Kontrolsüz sığınmacı akınının Avrupa’da kültürel bir çatışmaya yol açacağını savunan Macaristan Başbakanı Orban, “Bir gün, burada bizden çok sığınmacı olacak… Bu basit bir matematik işlemi” diye konuştu.

 

'ARAP BAHARI ADI VERİLEN DEVRİMLER'

 

Avrupa’da yaşanan sığınmacı krizinin nedeninin Batı’nın ‘diğer ülkeleri mahvetme politikası’ olduğu da söyleyen Orban, Tunus’ta başlayan ardından da Batı’nın desteği ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyasına yayılan halk ayaklanmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bu ayaklanmalardan, ‘Arap Baharı adı verilen devrimler’ olarak bahseden Orban, “Avrupalılar da Amerikalılar da başından beri yönetimi yürütemeyecek bu olmayan muhaliflere destek verdi” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Sputnik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.