1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Operasyonun hedefinde diğer cemaatler de var
Operasyonun hedefinde diğer cemaatler de var

Operasyonun hedefinde diğer cemaatler de var

Savcı Muammer Akkaş\'ın hukuksuz gözaltı girişiminin hedefinde Erenköy cemaatine yakın önemli bir işadamının da olduğu bildirildi.

A+A-

Türkiye'yi hedef alan kirli operasyon önemli siyasi ve ekonomik hedeflerin yanı sıra İslami cemaat ve kurumları da hedef alıyor. TÜRGEV'in şahsında İmam Hatiplere yönelik kirli bir kampanyaya dönüşen operasyon Türkiye'deki İslami geleneğin köklü temsilcilerine de saldırıyor. Seçim ayarlı operasyonun ikinci hamlesi olduğu belirtilen ve 25 Aralık'ta başsavcıdan habersiz yaptırılmak istenen hukuksuz operasyonun hedefinde bazı cemaatler olduğu belirtildi. Savcı Muammer Akkaş'ın korsan operasyonla gözaltına almak istediği isimler arasında Erenköy cemaatine yakın önemli işadamlarıının bulunması saldırıların hedef ve niteliğini bir kez daha ortaya çıkardı. Operasyonun hedef aldığı Erenköy cemaati Türkiye'deki tasavvuf geleneğinin öncülerinden şehit Esat Erbili ve Ramazanoğlu Mahmut Sami hazretlerinin de takipçilerinden oluşuyor.

70 tutuklama hedefi

Esad Erbili, Menemen hadisesi bahane edilerek İstanbul'da gözaltına alınarak 84 yaşında idamla yargılanan Nakşibendi şeyhidir. Erenköy cemaatinin lideri Ramazanoğlu Mahmut Sami ise 1979 yılında yerleştiği Medine'de 12 Şubat 1984'te vefat etmiştir. Kamuoyunun ‘darbe girişimi' olarak nitelendirdiği ve yaklaşık 70 kişiyi tutuklamayı hedefleyen operasyonda başka cemaat ve grupların mensupları da bulunuyor.

Destek bildirisi yayınlamıştı

17 Aralık operasyonundan önce 5 Aralık'ta bazı cemaat, dernek ve vakıflardan "Bin Yıl Sürecek Denmişti..." başlığıyla bir bildiri yayınlanmıştı. Bildiride, "Milleti için başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı, yeni vesayetler tesis edilmemeli; Şahsi, zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçilmemelidir" denmişti.

97 kurumun desteklediği bildiride imzası bulunan bazı kurumlar arasında İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Akabe Vakfı, Hüdayi Vakfı, Safa Vakfı, Sami Efendi Vakfı, Barla Platformu, İHH, Yardımeli, Verenel, Türkiye Beyazay Derneği, Deniz Feneri, MÜSİAD, ASKON ve TÜMSİAD vardı.


Star Gazetesi 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.