1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Önce Tehdit Ettiler Sonra Bombaladılar
Önce Tehdit Ettiler Sonra Bombaladılar

Önce Tehdit Ettiler Sonra Bombaladılar

Suudi rejimi emri altındaki Arap koalisyonu, Yemen'in başkentini bombalama tehdidinden birkaç saat sonra, Sanaa'nın yerleşim alanlarını ve altyapısını bombaladı ve saldırı sonucunda birçok sivil şehit oldu ve yaralandı.

A+A-

 

Ensarullah Hareketi, koalisyonun Sanaa'ya saldırılarını, ABD desteğinin bir sonucu olarak niteledi.

 

Geçtiğimiz gün Suudi liderliğindeki Arap koalisyon kuvvetlerinin başkent Sanaa'nın yerleşim bölgelerini ve altyapısını hedef alması sonucunda birçok sivil hayatını kaybetti.

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi bu konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Sanaa'ya yapılan saldırılar ABD'nin Suudi-BAE koalisyonuna desteğinin ve katılımının sonucudur. Sanaa'yı bombalamak, uluslararası hukuku ihlal eden mütecaviz koalisyon için yeni bir durum değil.''

El-Husi Twitter hesabında şunları yazdı: ''Suudi koalisyonunun Sanaa'ya saldırıları, artık Yemen halkını korkutmuyor.''

El-Husi'nin bu açıklamaları, Suudi işgalci koalisyon güçlerinin Sanaa hava sahasındaki yoğun devriyelerinin ardından, başkentin kuzeyinde yer alan Ensarullah'ın kontrolü altındaki birinci ordu üssünü iki defa vurmasının ardından yapıldı. 

Bununla birlikte haber ajansları, koalisyon güçlerinin Sanaa'nın kuzeyinde yer alan Vadi Ahmed bölgesindeki gıda fabrikasına yapılan saldırılar sonucunda bir çok can kaybının olduğunu bildirdi.

Suudi güçleri ayrıca, Main İlçesindeki  "21 Eylül" parkına saldırı düzenledi. 

Suudi saldırgan koalisyonu geçtiğimiz gece, insansız hava araçları imkanlarının tamamını ve Yemen lojistik merkezlerini hedef alacağını açıklamıştı.

Öte yandan, Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu Üyesi Ali El-Guhum, saldırgan ülkelerin, Sanaa'nın başkenti ve diğer bölgeleri kitlesel bombardımana tutmak için hazırlandığını söyledi. Mütecaviz koalisyonun Sanaa'ya yönelik saldırılarındaki artışın, ABD emriyle ve onun denetimi altında gerçekleştiğini ve bunun gerginliği tırmandırdığını belirtti.

Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu Üyesi Ali El-Guhum da, "Yemenlilerin kanı değerlidir" diyerek, "Yemen halkı saldırgan Suudi koalisyonunun karşısında eli bağlı oturmayacak." diye konuştu.

Yemen İnsan Hakları Bakanlığı sözcüsü, ayrıca koalisyonun Sanaa'daki son saldırılarını kınayarak, Sanaa'daki askeri saldırganlığın insan hakları ihlali olduğunu belirtti. 

Yemen İnsan Hakları Bakanlığı sözcüsü, Birleşmiş Milletlerin şimdi gerçek bir imtihanla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, Sanaa’ya yönelik saldırıların ve gerginliğin yayılmasına karşı durmak zorunda olduğunu hatırlattı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.