1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ömer Çelik: Süre dolduğunda TSK üstüne düşeni yapacaktır
Ömer Çelik: Süre dolduğunda TSK üstüne düşeni yapacaktır

Ömer Çelik: Süre dolduğunda TSK üstüne düşeni yapacaktır

A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib’e ilişkin, “Bütün hazırlıklar tamamlanmıştır, rejimin kendi hattına çekilmesi için süre dolduğunda, TSK üzerine düşen vazifeyi yerine getirecektir” dedi.

Ömer Çelik, gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çelik, İdlib’te yaşanan çatışmalara ilişkin, “Bu çerçevede bütün bunların notlarını alıyoruz, genel merkez olarak tasnif ediyoruz, çalışıyoruz. Bugün de 53 arkadaşımızla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. İdlib’de şehitlerimiz var, Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İdlib’de rejimin katliamları neticesinde 1 milyon hareketlilik görülmekte” olduğunu belirten Çelik, “Şu anda bu mücadele yeni bir göç dalgasını engellemenin yegane yoludur. İdlib’deki kararlılık kesin bir kararlılıktır. Bütün hazırlıklar tamamlanmıştır, rejimin kendi hattına çekilmesi için süre dolduğunda, TSK üzerine düşen vazifeyi yerine getirecektir. Türkiye’nin kararlılığı kimsenin sorgulayacağı bir karar değildir” diye konuştu.

“Bize sunulan teklifler Türkiye'nin tezlerini karşılayan teklifler değil” diyen sözcü Çelik, sözlerine şunları ekledi:

“Rejimin oldu bittiyle orada bir durum çıkardıktan sonra 'Buradan geri çekilmem' demesi Türkiye açısından kabul edilecek bir durum değildir. Bunu Rusya'nın da kabul etmemesi gerekir. Kuşkusuz harekete geçmek için sayın Cumhurbaşkanımızın Putin ile bir araya gelmesi dönüm noktası olacaktır.

Tarih çalışılır, bu işlerin doğası budur. Tabi Türkiye burada sınırı çizmiştir. Ay sonu dediğinde yakın zamanda bu görüşmenin olması ve bu neticede atılacak adımın kesinleşmesi gerekir.

Açık ve net söyleyelim. Orada terör unsurları var diyerek Soçi mutabakatını ihlal eden biçimde girmemesi gereken yerlere girdi. "Ben buraya girdim, geri çekilmem" diyorsa Türkiye bunu kabul etmiyor. Bize sunulan teklifler de fiili durumun kabul edilmesi. Bu söz konusu değildir. Rejimin daha önceki ateşkes hattına geri çekilmesi gerekir.

Türkiye’nin oradaki hedefi terörle mücadeledir. Aslında rejim de hedef değildi. Fakat rejim bizim unsurlarımıza saldırarak kendisini hedef haline getirmiştir. Rejim unsurları düşman hedeftir. Rusya, bizim burada meseleleri çözmek istediğimiz taraftır. Şimdiye kadar da pek çok insani felaketin önlenmesi konusunda Rusya ile ciddi aşamalar gerçekleştirdik. Ama şu an gelinen nokta tıkanmış bir durumdadır.”

Çelik, Koronavirüsle ilgiliyaptığı değerlendirmede ise, şu ifadeleri kullandı:

“Biraz evvel korona virüsle ilgili olarak net bir şekilde Sağlık Bakanımız açıklamalar yaptı. Bu partimizin gündemindedir. İllerde yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Çin'den sonra etrafımızda yeni kaynak ülkeler oluştu. Yeni tehditler söz konusudur. Burada sayın Bakanımız en üst düzeyde tedbirler alıyorlar. Dünya Sağlık Örgütü bir takım tedbirler açıklamadan bile Türkiye bu tedbirleri ortaya koydu. Burada Bilim Kurulu'nun tavsiyeler uyması son derece önemlidir. Ama en önemlisi, işte bir gazeteci havaalanından giriş yapıyor "hiçbir tedbir yok" diye sorumsuzca tweet atıyor. Halbuki termal kameralar var.

Bununla ilgili tedbirler alıyoruz. Asıl tehlikeli olan bu panik virüsü dediğimiz şeydir. Bunun yayılmasına gayret edenler, eksik bilgiyle çalışmalara girenler bütün bunlara zarar vermiş oluyorlar.

Korona virüsle ilgili olarak Türkiye'nin aldığı tedbirler en üst düzeydedir. Bununla ilgili çalışmaların en üst düzeyde süreceğini, ilgili arkadaşlarımıza teşekkür ettiğimizi ifade ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.