1. YAZARLAR

  2. Süleyman Özışık

  3. Ölü taklidi yapan belediye başkanları!..
Süleyman Özışık

Süleyman Özışık

Yazarın Tüm Yazıları >

Ölü taklidi yapan belediye başkanları!..

A+A-

Okurlar, "Aleyhinde yazdığın belediye ve teşkilatlardan cevap geldi mi? Yazılarından sonra bir gelişme yaşandı mı?" diye sorup duruyor.

Kimler hakkında ne yazmışım ve yazdıktan sonra hangi gelişmeler yaşanmış, beraber bir göz atalım:

***

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a:

- Darbeci Semih Terzi'nin baldızı Ayşegül Albayrak'a akıl hocalığı yapan Terzi'nin diğer Fetö'cü akrabası, İBB Hukuk Komisyonu'ndaki görevine devam ediyor. Bu duruma neden göz yumuyor, neden bu Fetö'cü akrabaya dokunmuyorsunuz?

- Fetö üyesi olmak suçundan cezaevinde yatan damadınız Ömer Faruk Kavurmacı'nın İBB'de göreve getirdiği kaç arkadaşı var ve bunlar hangi birimlerde müdür-müdür yardımcısı sıfatıyla görev yapıyor. 

- Fetö'nün talimatı sonrası AK Parti'den istifa eden "taklacı" İdris naim Şahin'in yeğeni Hüseyin Yılmaz İBB İnsan Hakları Müdürü olarak görevine devam ediyor mu? 

- İdris naim Şahin'in, iştirakler başta olmak üzere İBB bünyesinde çalışan başka yakın arkadaş ve akrabaları var mı? Mesela İdris naim Şahin'in korumalığını yapan kişi veya kişiler hangi birimlerde görev yapıyor?

- Zaman Gazetesi'nin eski genel müdürü olan Ekrem Dumanlı'nın korumalığını yapan kişiye belediye bünyesinde görev verildiği doğru mu? "Çocuğumun adını Fetullah" koydum diyerek övünen bu kişi şu anda hangi birimde görev yapıyor? 

- Darbe gecesi, Saraçhane'deki belediye binasını basan darbecilere silahlarını teslim eden kaç güvenlik görevlisi halen aktif görevde? Kamera görüntülerinde en küçük bir direniş göstermeden darbecilere teslim oldukları, hatta yol gösterdikleri görülen bu güvenlik görevlilerini neden makamınızda tebrik edip teşekkür ettiniz?

- O gece, güvenlik koruma müdürü Mehmet Tunç'u arayıp, "Direnmeyin ve silahlarınızı teslim edin" diyen yardımcınız hakkında nasıl bir işlem yaptınız? Daha doğrusu bir işlem yaptınız mı? 

- "Erdo - Gone" fotoğrafıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit eden belediyeniz bünyesindeki 1453 Kültür Sanat Dergisi'ni kapattığınızı açıkladınız. 15 Temmuz sonrası işten atılan bu derginin kaç çalışanına yeniden işbaşı yaptırdınız? Bu derginin "gerçek sorumlu"su olan kişi hala aktif olarak bünyenizde çalışıyor mu çalışmıyor mu?

- Bylock kullandıkları gerekçesiyle İSKİ ve iştiraklerde çalışan iki personelinizin işine "mecburen" son verdiniz. Ancak yapmanız gereken bir şey daha vardı. O iki eski personelden birinin babası, diğerinin kayınpederi hala en yakın çalışma arkadaşlarınız olarak görevlerine devam ediyor. Biri danışman olarak, diğeri ise iştiraklerde müdür olarak. Onlara neden dokunmadınız? 

- 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetö ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan kaç personeliniz, AKOM'da yeniden işbaşı yaptı? Bu Fetö'cü personelin AKOM'da gizlice işbaşı yapmasına kim onay verdi?

sorularını yöneltmiştim. Ne Topbaş'tan, ne de belediyenin herhangi bir yetkilisinden şu ana kadar bir cevap gelmedi. 

Peki bir gelişme oldu mu?

Oldu tabi, olmaz mı? 

Yazılarım epey moral bozmuş olacak ki belediye çalışanlarının motivasyonunu artırmak için kızlı erkekli eğlenceler tertip edildi! 

5 sandalyeye 7 kişi oturma yarışması düzenlendi. Hareketli müzikler eşliğinde sandalye kapmak için yarışan başı açık ve başı örtülü kızlar erkeklerin, erkekler kızların kucağına oturdu. Kahkaha ve şamata birbirini izledi, kaybolan motivasyonlar itinayla düzeltildi.

Fetö'cü müdürler ve diğer haşhaşi çalışanlar ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını soruyorsanız, olmadı ve belli ki olmayacak...

Bir parantez açalım: 

(Şayet Sayın Kadir Topaş belediye binası içinde kızlı erkekli sandalye kapma yarışması yapılmadığını iddia edecekse, kendisine bu görüntüleri göndermeye hazırım) 

Kapatalım parantezi ve devam edelim. 

***

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'na:

- Cumhurbaşkanı ve şehit yakınları Ankara'da kahır gözyaşları dökerken sen neredeydin?

- Yanına belediyedeki yakın arkadaşlarını alıp 7 Temmuz gecesi gizlice Dalaman'a tatile gidip, 13 Temmuz gecesi yine gizlice İstanbul'a döndün mü?

- Dalaman'da tekne tatili yaparken, milleti keriz yerine koyup, "Haydi millet meydanlara. 15 Temmuz'u unutma, unutturma" şeklinde twitler attın mı atmadın mı?

Kişi başı 1700 TL tutan uçak yolculuğunun maliyeti kim veya kimler tarafından karşılandı?

Dalaman'da sizi lüks teknesinde ağırlayan Yusuf Çiftçibaşı'nın Bahçelievler Belediyesi ile herhangi bir çalışması var mı? Belediyeden aldığı herhangi bir ihale var mı yok mu?

diye sormuştum. O gün bugündür başkandan ses yok. Gelişme desen, o da yok!

***

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye:

- Fetö'nün Bursa'daki en önemli finans kaynağı olan Özel Bahar Hastanesi’ne kamu binasını usulsüz şekilde peşkeş çekildi mi?

- 17/25 Aralık sonrası Fetö'nün yayın organlarını belediye bütçesiyle almaya devam ettiniz mi? Fetö'ye bağlı Bugün Gazetesi'ne reklam adı altında büyük paralar aktardınız mı?

 

 

Yazının devamı için tıklayın 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.