1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öcalan’a 3 aylık görüş yasağı getirildi
Öcalan’a 3 aylık görüş yasağı getirildi

Öcalan’a 3 aylık görüş yasağı getirildi

A+A-

 İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’ın aileleriyle görüşmelerine yeni yasak getirildi. Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 3 aylık yasak kararına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Ailelerin İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım ile görüşüne yeni yasak getirildi.

Bursa İnfaz Hakimliği ve Disiplin Kurulu Kararı ile “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar” gerekçe göstererek 3 aylık yasak kararı alındı.

Ailelerin 16 Ağustos'ta görüşme için yapmış oldukları başvuruya verilen ret yanıtında kararı öğrenen Asrın Hukuk Bürosu avukatları, karara itiraz etmek için dosyanın kendilerine verilmesini talep etti. Ancak hakimlik, PKK Lideri Abdullah Öcalan için itiraz süresinin dolduğunu diğer 3 tutuklunun ise yapmış oldukları itirazın ret edildiğini ifade etti. Diğer 3 tutuklunun Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapmış oldukları başvurunun da ret edildiğini belirten hakimlik, kararın 9 Ağustos'ta kesinleştiğini söyledi.

İnfaz Hakimliği'nin kararına karşı dosyanın kendilerine verilmediğini belirten avukatlar 4 Eylül'de Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme başvuruya ilişkin henüz bir karar vermezken, avukatlar 9 Eylül'de bireysel başvuru süresinin dolması nedeniyle Aktaş, Konar ve Yıldırım için Anayasa Mahkemesi'ne(AYM) başvuru yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.