1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öcalan: ABD, PKK kararında ciddi
Öcalan: ABD, PKK kararında ciddi

Öcalan: ABD, PKK kararında ciddi

A+A-

Kürt siyasetçi Osman Öcalan, PKK’nin eski siyesetinde ısrar ettiği için ABD’nin PKK yöneticilerine yönelik  karar aldığını söyledi.

ABD yönetiminin PKK’nin üst düzey 3 yöneticisi Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın yerini ihbar edenlere 12 milyon dolar ödül vaad etmesi kararının yankıları sürüyor.

Konuya ilişkin Kurdistan TV’ye değerlendirme yapan eski PKK yöneticisi Osman Öcalan, ABD’nin bu kararının göstermelik olmadığını ve PKK içerisinde savaşta ısrar eden yönetimi tasfiye ederek siyasi çözümün önünü açmayı hedeflediğini ileri sürdü.

Osman Öcalan, ABD’nin bu kararı bölgedeki plan ve projeleri ile parallel olarak aldığını belirterek, “Kürtlerin trajik tarihi PKK ile birlikte devam etti. Ancak ABD’nin bölgeye ilişkin yeni projeleri var. Kürtler artık siyaset yapmayı öğrenmelidir” dedi.

Abdullah Öcalan’ın PKK’nin sisteminin savaş üzerine kurduğu bu yüzden PKK'nin   sorunu siyaset yöntemi ile çözemediğini belirten Osman Öcalan, Kuzey Kürdistan’da bugün HDP’nin ve diğer Kürt partilerinin  siyaset yapması önünde en büyük engelin PKK  olduğunu dile getirdi.

Osman Öcalan, ABD’nin ödül koyduğu 3 yöneticinin savaş konusunda ve değişmemekte  ısrarlı olduğunu belirterek, “ABD bu kararında ciddidir ve uygulamaktan çekineyecektir. Eğer PKK yönetimi değişiklğe gitmezse 2 seçeneke kalıyor. Ya Cind ül İslam yöneticileri gibi öldürülecekler, ya da PKK yöneticilerini yakalayıp Türkiye devletine teslim edecektir” ifadelerini kullandı.

Osman Öcalan, PKK’den yaşanan olayların ciddiyetini anlayıp bir an önce değişikliğe gitmesi çağrısı yaptı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.