1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. O içinde ama biz dışında tutalım!
O içinde ama biz dışında tutalım!

O içinde ama biz dışında tutalım!

Davutoğlu, parti liderlerine, Cumhurbaşkanı’nı tartışmaların dışında tutmayı önerdi. Akşam ise Erdoğan’la ilişkilerde ‘zorluklar’ olduğunu söyledi.

A+A-

AKP, seçim startını dün Ankara Arena’daki “aday tanıtım toplantısı” ile verdi. 
Aday tanıtım toplantısında konuşan Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendini bütün siyasi tartışmalardan dışarıda tutmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğini söyledi: “Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle cumhurbaşkanı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her saldırı, her hakaret karşısında AK Parti kadroları devletin zirvesini korumaya kararlıdır.”

Açık açık hedef aldı

Son dönemde yapılan operasyonlar hakkında konuşan Davutoğlu, HDP’yi hedef aldı: “HDP zihniyetine karşı, onları destekleyenlere karşı 23 Temmuz’da başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonları, kamu düzenini ihdas edene kadar devam edecektir.”

‘Zorluklar oluyor’

Davutoğlu dün akşam da, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı ile ilişkilerine dair konuşan Davutoğlu, “Sayın Erdoğan’la ailevi, siyasi ve Cumhurbaşkanı-Başbakan olmak üzere üç boyutlu ilişkimiz var. Zorluklarla karşılaşıyoruz, farklı kanaatlerimiz oluyor ama en başta saydığım iki ilişki üzerinde yürütüyoruz. Önemli olan şahsi ihtilaflar olmaması” dedi.

‘Hocacı-Reisçi yok’

AKP’de “Hocacı-Reisçi” kanatlarının olmadığını savunan Davutoğlu “Tamamen üretilmiş şeylerdir. Bütün AK Parti benim ekibim” ifadelini kullandı.

Pazar günkü mitingde HDP’nin baraj altında bırakılması ile ilgili sözleri de sorulan Davutoğlu “HDP’nin yanlış politikalardan bahsettiğimde, kitle HDP’nin Meclis’ten çıkarılmasına yönelik slogan attı. Ben de ‘Bu bizim işimiz değil, sizin işiniz’ demek istedim” savunması yaptı.

“90’lara PKK döndü”

Davutoğlu, “90’lara dönme” tartışmasına ise “90’lara dönen devlet değil, Terör örgütü PKK’dır” diye karşılık verdi.

‘Sivil ölüm yok’ inadı

Cizre’de sokağa çıkma yasağı sırasında öldürülen 21 kişiye rağmen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: ““23 Temmuz’dan bu yana sivil kayıp vermedik. Bu yüzden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Cizre’de hiçbir sivil kayıp, güvenlik güçleri yüzünden olmadı.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.