1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Norşin'de Bir Aleme Kıydılar
Norşin'de Bir Aleme Kıydılar

Norşin'de Bir Aleme Kıydılar

'Bir Alimin Ölümü Bir Alemin Ölümüdür'

A+A-

 

Norşin'in değerli alimlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik kendisine aramızda ki ihtilafı çöz diye muracaat edenlerin bir kısmının verilen kararı beğenmeyip saldırması sonucu katledildi. 

 

Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde yaşamış olan merhum Nakşibendi şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik 19.01.2020 tarihin sabah saat  9.30 suların medresesinde 2 kişi tarafında uğradığı silahlı saldırı sonucunda vefat etmiştir. Cenazesi otopsi yapılmak üzere Güroymak devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. 
Şeyh Abdulkerim Çevik kimdir?
Hazret namı ile maruf Şeyh Muhammed Diyaeddin’in (kuddise sırruhu) torunlarından Şeyh Ataullah’ın (kuddise sırruhu) evladlarından olan Seyda Abdulkerim Çevik, Bitlis İli Güroymak (Norşin) İlçesinde dünyaya geldi.
Küçük yaşlarda başladığı eğitimine ilk önce aile yanında eğitime başlamış olup daha sonra icazetini Siirt ili Tillo ilçesindeki Tillo medresesinde,  Tillo baş müderrisi olan Şeyh Burhanettin'den almıştır. 
yaşında amcası Şeyh Hafid’in (kuddise sırruhu) yanında tevbe ederek, Nakşibendi tarikatında başladığı seyr-u sülükü amcası Şeyh Muhammed Hafid’in (kuddise sırruhu) 2001 yılında vefatından sonra, Şeyh Fetullah-i Verkanis’in (kuddise sırruhu) torunu Şeyh Asım’ın (kuddise sırruhu) yanında tamamlayarak, 2007 yılında Şeyh Muhammed Asım (kuddise sırruhu) tarafından irşad ile görevlendirildi.
Seydayı molla Abdülkerim Çevik çevik ailesine ait medresesinin baş müderrisi idi. İlim erbabıydı. Alimler Birliği kurul üyesiydi. Çeşitli televizyonlarda programlara katılıp fikirlerini paylaşıyordu.

Bu menfur saldırıyı UFKUMUZ HABER olarak kınıyor, saldırganların yaptıkları bu cinayetten dolayı hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.