1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Ninova Arap Aşiretleri: Afrin için Başkan Barzani'yi örnek alalım
Ninova Arap Aşiretleri: Afrin için Başkan Barzani'yi örnek alalım

Ninova Arap Aşiretleri: Afrin için Başkan Barzani'yi örnek alalım

A+A-

 

Ninova Arap Aşiretleri Sözcüsü Muzahim El Huveyt, Başkan Mesud Barzani’nin DAİŞ’ten kaçan Araplara Kürdistan’ın kapılarını açıp koruduğu gibi Arap aşiretlerinde Arfin’den göç eden Kürtleri koruması gerektiğini söyledi.

 

Ninova Arap Aşiretleri Sözcüsü Muzahim El Huveyt, Suriye’deki Arap aşiretlerini Afrin’de Kürtlerin mallarının talan edildiği konusunda bilgilendirdiklerini belirterek; “Suriye’deki Arap Aşiretleri Başkanından hak ihlalleri araştırıp, suçlular konusunda hiçbir ulus, din, mezhep ve azınlık gözetmeksizin soruşturma yapmasını talep ettik.” dedi.

Kendilerinin Arap aşiretleri olarak Kürtlere karşı hiçbir hak ihlali yapılmasına ve onlara karşı suç işlenmesine izin vermeyeceklerini kaydeden El Huveyt; “Suriye’deki Arap aşiretlerinden de Kürtler ile Araplar arasındaki kardeşliği korumalarını talep ettik. Başkan Mesud Barzani, Araplar için nasıl ki kapılarını açtı ve onları korudu biz de Kürt kardeşlerimizi bu şekilde korumalıyız.” dedi.

El Huveyt, Suriye’deki Arap aşiretlerin Afrin’de Kürtlerin mallarını talan edenlerin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu olmadığını; bir grup Arap hırsız olduğunu ve bu kişilerin yakalandığını kendilerine aktardıklarını söyledi.

Suriye’deki Arap aşiretlerin de olaya ilişkin incelemeler yaptığını ifade eden El Huveyt, “Afrin’de, Kürtlerin mallarını çalan bir grup hırsız yakalandı ve mahkemeye sevk edildi. Bu hırsız grup, şu an Suriye’deki Arap aşiretlerinin elinde.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.