1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. New York'ta ve Katalunya'da camiye giden teröristtir
New York'ta ve Katalunya'da camiye giden teröristtir

New York'ta ve Katalunya'da camiye giden teröristtir

ABD\'nin en büyük kentlerinden New York\'ta polise göre camiler \"terör yuvası\"; İspanya\'nın Katalunya polisi ise \"sakal bırakan, camiye gide, teröristtir\" diye kitap bastırdı

A+A-

ABD ve Avrupa'da Müslümanlara yönelik ayrımcı uygulamalara her geçen bir yenisi ekleniyor. Son olarak ABD ve İspanya'dan Müslümanları rencide eden uygulamalar ortaya çıktı.

New York Polis Departmanı'nın ABD'deki bütün camileri ''terör organizasyonu'' olarak nitelediği ortaya çıktı. Söz konusu niteleme camilerdeki vaazları dinlemek ve imamları takip etmek için ABD polisine muhbir kullanma hakkı veriyor. Ayrıca ABD'de polisin suç delili olmadan bu tür tanımlamalarla soruşturma açma hakkı bulunuyor.

AP'nin haberine göre, 11 Eylül'den bu yana New York polisi camilere yönelik ondan fazla ''terör girişimi soruşturması'' açtı. ''Terör organizasyonu'' nitelemesi camilere giden herkesi potansiyel suçlu yaparken, yasal olarak takip edilebilmelerini sağlıyor.

ABD polisinin ''terör organizasyonu'' adlandırmasına dayanarak New York'ta birçok Müslüman hakkında ''terör'' şüphesiyle gizlice dosya açıldığı bildiriliyor.

İSPANYA'DA DA DURUM FARKLI DEĞİL

İspanya'nın Katalunya bölgesi yerel yönetimi bir kez daha Müslümanlar'a yönelik skandala ev sahipliği yapıyor. Daha önce bölgede yaşayan çarşaflı kadınları tek tek fişleyerek yakın takibe alan Katalunya yönetimi, şimdi de "Radikal Müslüman'ı nasıl fark edilir" başlıklı bir kitapçık bastırarak polislere dağıttı.

Katalunya yönetimi evrensel insan haklarına aykırı bir karara daha imza atarak Müslümanları rencide etti. Yerel yönetim, bölgede yaşayan Müslümanları, tek tek avlamak için el kitapçığı bastırdı ve güvenlik güçlerine dağıttı. Kitapçıkta dindar sıradan bir Müslümanı tarif ederek "radikal" diye tanımlayan yönetim, kitapçığı güvenlik güçlerine yardımcı olacağı iddiasıyla savunuyor. Müslüman tarifinde, "sakal bırakan, camiye giden, içkili mekanlardan uzak duran... " şeklinde tarifler yer alması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.