1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Netanyahu: Suriye'de Hizbullah'ın gelişmiş silahlarını hedef aldık
Netanyahu: Suriye'de Hizbullah'ın gelişmiş silahlarını hedef aldık

Netanyahu: Suriye'de Hizbullah'ın gelişmiş silahlarını hedef aldık

Suriye ve İsrail arasındaki gerilimi tırmandıran İsrail hava saldırılarıyla ilgili konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, saldırının Hizbullah'a ait gelişmiş silahları hedef aldığını açıkladı.

A+A-

Dün gece saatlerinde Suriye'deki bazı hedeflere hava saldırısı düzenleyen İsrail jetlerine ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hizbullah'ın gelişmiş silahlarını hedef aldıklarını söyledi.

Netanyahu, "Politikamız oldukça istikrarlı. Hizbullah'a gelişkin silahların sevkedilme girişimini tespit ettiğimiz ve bu konuda istihbarata sahip olduğumuz zaman, bunu engellemek üzere harekete geçiyoruz. Bu şekilde hareket ettik ve edeceğiz. Kararlılığımız çok güçlü. Herkes bunu hesaba katmalı. Herkes" dedi.

 

İsrail ile Suriye arasında, Suriye'de çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en ciddi gerilim dün gece saatlerinde yaşandı.

İlk olarak İsrail'e ait savaş uçakları, Suriye'deki birden fazla hedefe saldırı düzenledi. Saldırıların başlamasının ardından hava savunma sistemlerini devreye sokan Suriye'den İsrail jetlerine çok sayıda uçaksavar füze fırlatıldı

Sputnik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.