1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Netanyahu asker yığıyor!
Netanyahu asker yığıyor!

Netanyahu asker yığıyor!

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, gösterilere müdahale amacıyla Kudüs'e daha fazla asker sevk edilmesi talimatı verdiği bildirildi.

A+A-

Başbakanlık basın bürosundan yapılan açıklamada, "Başbakan Netanyahu, Kudüs'e takviye polis ekiplerinin gönderilmesi, 3 sınır muhafız bölüğünün göreve çağrılması ve gerek duyulduğunda bu sayının daha da artırılması yönünde talimat vermiştir" denildi.

Bakanlar kurulunun Netanyahu'nun 3 bölüğe ek olarak 13 sınır muhafız bölüğünün daha göreve çağrılması kararını onayladığı kaydedildi.

Netanyahu daha önce de başka illerden Kudüs'e 4 bin yedek polisin kaydırılması yönünde karar almıştı.

İSRAİL, BEYT HANUN KAPISINI KAPATTI

Gazze Sınır Kapıları İdaresi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail, ağırlıklı olarak Gazze ve Batı Şeria arasındaki geçişlerin sağlandığı Beyt Hanun Sınır Kapısını bir sonraki duyuruya kadar kapattığını Filistin tarafına iletti.

Öte yandan, İsrail deniz kuvvetlerine ait botların Gazze'nin batısındaki Es-Sudaniyye sahili kıyısına ateş açtığı belirtildi. Olay sırasında can kaybı yaşanmadığı ifade edildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Peter Lerner, önceki gece yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine roket atıldığını" belirtmişti. Açık alana düşen roketin herhangi bir can kaybına neden olmadığını aktaran Lerner, saldırı öncesinde uyarı sirenlerinin çaldığını ifade etmişti.

Yahudi yerleşimcilerin ağustosun başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.