1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Neçirvan Barzani: Tüm Kürt tarafları birlik ve beraberliğe çağırıyorum
Neçirvan Barzani: Tüm Kürt tarafları birlik ve beraberliğe çağırıyorum

Neçirvan Barzani: Tüm Kürt tarafları birlik ve beraberliğe çağırıyorum

A+A-

Başkan Neçirvan Barzani, Irak'taki son gelişmelerden endişe duyduklarını kaydederek, tüm Kürdistani tarafları birlik ve beraberliğe davet etti.

Irak’ta Mukteda es-Sadr liderliğindeki Sadr Hareketi milletvekillerinin toplu istifasının ardından twitter hesabından bir mesaj paylaşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, endişelerini dile getirdi.

Barzani mesajında, “Irak'taki son siyasi gelişmeleri endişe ile izliyoruz. Umarız hiç kargaşa olmaz ve Parlamento tüm Iraklıları temsil eder. Tüm Kürdistani tarafları birlik ve beraberliğe çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde Ekim 2021’de yapılan genel seçimlerde 329 sandalyeli Parlamentoda 73 sandalye ile birinci olan Sadr hareketi lideri Mukteda es-Sadr, dün partisinin milletvekillerine istifa etmeleri talimatı verdi.

Sadr, hareketin Parlamento Grup Başkanı Hasan Azeri’ye gönderdiği mektupta, bu süreçte görev alan milletvekillerine ve kendileri ile birlikte “Vatanı Kurtarma İttifakı” kuran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Sünni Egemenlik Koalisyonu’na da teşekkür etti.

Sadr grubu vekillerinin istifa dilekçesi Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi tarafından kabul edildi.

Sadr hareketi, KDP ve Sünni Egemenlik Koaliyonu, Başbakanlık için Cafer Sadr’ı ve Cumhurbaşkanlığı için ise Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed’i desteklediğini duyurmuştu.

Başbakan adayı Cafer Sadr da bugün yaptığı açıklamada, adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Irak’ta Şii taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık, siyasi tıkanıklığa ve yeni hükümetin kurulamamasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.