1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Neçirvan Barzani: PDK’nin güçlenmesi Kürdistan’ın güçlenmesi demek
Neçirvan Barzani: PDK’nin güçlenmesi Kürdistan’ın güçlenmesi demek

Neçirvan Barzani: PDK’nin güçlenmesi Kürdistan’ın güçlenmesi demek

A+A-

 

 

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (PDK)  Başkan Vekili Neçirvan Barzani, PDK’nin güçlenmesinin Kürdistan’ın güçlenmesi demek olduğunu söyledi. PDK,  Erbil’de Irak parlamento seçimleri için geniş kapsamlı bir mitingle seçim kampanyasına stard verdi.

 

 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (PDK)  Başkan Vekili Neçirvan Barzani, partisinin mitinginde konuşma yaptı, Barzani şu şekilde konuştu:” PDK Bağdat’ta güçlü bir şekilde var olmak istiyor. “

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK)  Başkan Vekili Neçirvan Barzani, PDK’nin barışçıl yollarla amaçlarına ulaştığını dile getirdi, Barzani konuşmasını şöyle sürdürdü.” Parti, bölgede savaşın bir gün dahi olmasını istemiyor. Eğer son olaylarda, PDK olmasaydı kim bilir neler Kürdistan Bölgesi’nin başına gelirdi.”

Barzani PDK’nin hiçbir zaman Kürdistan Bölgesi’nin hakları noktasında taviz vermediğini ve bundan sonra da taviz vermeyeceğini söyledi ve başbakan konuşmasına şu şekilde devam etti:” Parti, Mele Mistefa Barzani’nin ilkeleri üzerinden çalışmalarını yürütmüş ve her  zaman Kürdistan’ı korumuştur ve bundan sonra da koruyacaktır. Partimiz çok zor şartlarda halkımızın desteği ile ayakta kaldı, bundan sonra da ayakta kalacaktır.”

Barzani konuşmasının devamıında PDK’nin güçlenmesinin Kürdistan’ın güçlenmedi demek olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:” PDK, Kürdistan’ın birinci gücü ve hep böyle kalacaktır. İyi bilinsin ki partimiz bileşiktir. Bir başkanımız var onun  bayrağı altında bizler Kürdistan’ın amaçlarının elde edilmesi için çalışıyoruz. Eğer başkan Barzani olmasaydı Kürtlerin hakları Irak anayasasında yer almayacaktı. Parti ve Sayın başkan Barzani’nin sayesinde Irak’da Kürtler adına hesap yapılarak, Kürtlerin mevcut hakları anayasada yer aldı.”

Konuşmasının başka bir bölümünde PDK Başkan Vekili Neçirvan Barzani, parti olarak bütün hakların anayasada yer alması için çalıştıklarını özellikle de 140. Madde için de çalıştıklarını sözlerine ekleyerek şu bilgileri verdi:” Eğer Irak bütün toplumsal bileşenlerin haklarını göz önünde tutmazsa, başarılı olamayacaktır. Bu seçimde de ve diğer seçimlerde de partimiz birinci olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.