1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Neçirvan Barzani: Kürtler, Suriye içinde sorunlarını çözmeli
Neçirvan Barzani: Kürtler, Suriye içinde sorunlarını çözmeli

Neçirvan Barzani: Kürtler, Suriye içinde sorunlarını çözmeli

A+A-

Başkan Neçirvan Barzani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu ve Kuzey Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, diplomatik temaslar çerçevesinde beraberindeki heyetle Erbil'de bulunan Putin’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile görüştü.

Rusya’nın Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerine değinen Mihail Bogdanov, Rusya olarak bu ilişkileri daha da ileri taşımak ve geliştirmek istediklerini belirtti.

Irak’ta 10 Ekim’de gerçekleşen seçimleri, sonrasındaki gelişmeleri ve hükümet kurma çalışmalarını ele alan iki lider, başta Suriye olmak üzere bölgede meydana gelen gelişmelerin Irak’ı etkilediğini belirtti.

Öte yandan Bogdanov, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmeye de değindi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın zor dönemlerde Kürdistan Bölgesi’nin yanında durduğunu aktaran Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Rusya ile ilişkileri daha da geliştirmek istediğini kaydetti.  

Sadece belli başlı bölgelerde değil, Irak’ın tüm bölgelerinde çözümden yana olduklarını belirten Neçirvan Barzani, “Şii tarafların seçim sonuçlarıyla ilgili sorunlarını çözmelerini, ardından yasalara uygun olarak yeni hükümetin kurulmasını beklentisinde olduklarını” aktardı.

‘Kürtler, Suriye içinde sorunlarını çözmeli’

Suriye’deki gelişmelerin doğrudan Irak üzerinde etkisi olduğu değerlendirmesinde bulunan Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin tavır olarak en baştan ‘Kürtlerin, sorunlarını Suriye içinde çözmesi, Suriye’deki Kürt tarafların ortak bir anlayış içinde hareket ederek sorunlarını çözüme kavuşturmasından’ yana olduğunu belirtti.

Liderler ayrıca, bölgede mevcut sorun ve krizlerin, yine bölge ülkelerinin ortak tutum ve anlayış ile çözülmesi gerektiğinin altını çizdi ve bölgede IŞİD tehlikesinin halen sürdüğünü kaydetti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.