1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Neçirvan Barzani: Irak halkının daha iyi bir yaşamı hak ettiğini her zaman ifade ettik
Neçirvan Barzani: Irak halkının daha iyi bir yaşamı hak ettiğini her zaman ifade ettik

Neçirvan Barzani: Irak halkının daha iyi bir yaşamı hak ettiğini her zaman ifade ettik

A+A-

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın genelinde yapılan erken Genel Seçimleri için başkent Erbil'de oyunu kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 10 Ekim erken Genel Seçimleri için sabah 07:00 oyunu kullandı.

Oy kullanma işlemleri sonrası basın toplantısında gazeteciler açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin ardından bütün siyasi tarafları Kürdistan Başbakanlığına davet eden Başkan Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi, Irak’ın Anayasası çerçevesinde üzerine düşen bütün yükümlülükleri yerine getirmiştir” dedi.

 Seçim sonrası kurulacak yeni hükümet ile ilgili Rûdaw’ın sorusunu yanıtlayan Neçirvan Barzani, “Bütün Kürdistani tarafların seçim sonrası Federal Irak yapısı çerçevesinde Bağdat’ta birlik olmalarını ve Kürdistan hakları için mücadele etmelerini temenni ediyorum. Önümüzdeki dönem parlamentonun bütün Iraklıların sorunlarının çözüleceği bir yer olmasını umut ediyorum. Biz her zaman Irak halkının daha iyi bir hayatı hak ettiğini ifade ettik. Bundan sonra gençlere istihdam alanı yaratıp, yolsuzluğun önüne geçilmesi konularına odaklanılmasını umuyoruz” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi ve Irak genelinde oy kullanan ilk lider olma gururunu yaşadığını ifade eden Başkan Neçirvan Barzani, “Oy kullanmak herkesin yasal bir hakkıdır. Birinci kişi olarak oy kullandığım için mutluyum” diye konuştu.

Oy kullandıktan sonra Irak halkına da çağırıda bulunan Neçirvan Barzani, “Irak olan mesajım barış ve kardeşlik mesajıdır. Hepimiz birlikte Irak’ın daha iyiye doğru gitmesi için çabalamamız gerektiği yönünde bir mesajdır. Hepimiz aynı gemideyiz, bu nedenle Irak’ın başarılı olması ciddi bir şekilde çalışmalıyız.

Irak’taki siyasi partileri seçim sonrası Kürdistan Bölgesi’ne davet eden Başkan Neçirvan Barzani, “Seçim sonrası kurulacak hükümette nasıl katılım sağlayacağımız konusunda bütün siyasi tarafları davet ederek ciddi görüşmeler yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.