1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Neçirvan Barzani: Bu tehdit ciddiye alınmalı
Neçirvan Barzani: Bu tehdit ciddiye alınmalı

Neçirvan Barzani: Bu tehdit ciddiye alınmalı

A+A-

Erbil’e düzenlenen füze saldırısıyla ilgili açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “Dün akşam düzenlenen terör saldırısında Erbil’e füze atılarak, bir kişinin hayatını kaybetmesine, aralarında Amerikalıların da bulunduğu 9 kişinin yaralanmasına sebep olunmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden kişinin ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadesini kullandı.

Birlemiş Milletler (BM) ve Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden (BMGK) bu saldırıyla ilgili tehdidi ciddiye almaları çağrısında bulunan Neçirvan Barzani, “Irak hükümetini, anayasayı ve özellikle 140. Maddeyi uygulamaya teşvik ederek Kürdistan Bölgesi halkına yönelik tehditleri ortadan kaldırmaya çağırıyoruz” diye belirtti.

Neçirvan Barzani ayrıca, “Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ile Irak’taki Koalisyon Güçleri Komutanlığı’ndan, Kürdistan Bölgesi’yle işbirliği mekanizmasını bir an önce devreye koymalarını, Koalisyon’un o bölgedeki katılımıyla Asayiş ve Peşmerge Güçleri’nin Irak ordusu ve kurumlarıyla işbirliği geliştirmesi için birlikte çalışılmasını talep ediyorum” dedi.

Neçirvan Barzani, işbirliğinin olmaması ve federal hükümetin yönetim ve komuta dışındaki bazı silahlı grup ve güçlerin varlığının bölgede istikrarsızlığa ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik kesintisiz bir tehdide neden olduğunu vurgulayarak şunu ekledi:

“Sayın Irak Başbakanı’ndan, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasında acilen ortak bir komisyon kurup, en kısa sürede saldırganları ortaya çıkararak yasal ceza almalarını sağlamasını talep ediyorum.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.