1. YAZARLAR

  2. Ahmet Meroğlu

  3. Ne Kardeşliği ?
Ahmet Meroğlu

Ahmet Meroğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

Ne Kardeşliği ?

A+A-

Kürtlerle Türklerin din kardeşliğine asırlardır vurgu yapılıyor. Ama Cumhuriyetle birlikte sıklıkla resmi ideoloji, her fırsatta ve özellikle de Kürtleri ‘‘inkâr’’ ve ‘‘imha’’ ederken ısrarla, kardeşlik söylemine vurgu yaptı. Düşündürücü ve paradoks olan da; bu zihniyet her nedense, en çok Kürtleri öldürürken ‘‘kardeşlik’’ vurgusu yapmasıdır.

 

Şüphesiz peygamber efendimizin hadisi şeriflerinde belirttiği gibi, ‘‘Müslüman Müslüman’ın kardeşidir’’. Ona ihanet etmez, zulmetmez, onu mahrum bırakmaz, onu tahkir etmez. Her Müslüman’ın malı, kanı ve ırzı diğer Müslüman’a haramdır. Din kardeşliğin ifadesi bu iken, resmi ideoloji ve resmi ideolojinin tetikçileri, Kürtleri asimile etmek, köleleştirmek ve hatta kökten yok etmek için denenmedik ‘‘insanlık dışı’’ yöntem bırakmadı.

 

Yüce dinimizin arkasına sığınarak, İslamiyet’in özüne ters olan, hiçbir şekilde İslam dinin ruhuna uyuşmayan, İslamiyet’i dolaylı ve doğrudan hiçe sayarak, ırkçılıkla, yani Türklük ruhu ile İslamiyet’i kullanarak Kürtleri asimile etmek kardeşlik olamaz.

 

Kürtlerin dilini yok saymanın en kestirme ve etkili yolu; Kürtlerin dinini kullanmak oldu. Türklüğü kutsayan zihniyet; Türklüğü yüceltme uğruna mantık dışı tezler ortaya attı; yıllarca.  Kimileri ‘‘milli görüş’’, kimileri‘‘Türk İslam sentezi’’saçmalığıyla Türklüğü kutsayarak İslamiyet’i Türklüğün gölgesine mahkûm etti. Kimileri de ‘‘laiklik’’ zırvasını dayatmasıyla, tamamıyla İslamiyet’i yaşama zeminini yok etti. Ve seküler bir yaşam tarzını zorunlu kıldı.  Hatta son zamanlarda da kimileri de Türklük dışındaki bütün değerleri kardeşlik adına ‘‘alt değer’’ ve ‘‘alt kimlik’’ nakaratıyla meydanlarda tempo tuttu.

 

Bu mantıksız ırkçı tezlerle Türklüğün dayatılmasıyla ‘‘din kardeşliği’’ kocaman bir ‘‘aldatmacadan’’ ibaret oldu. Her yönüyle ‘‘ırkçılık kokan’’ resmi ideolojinin faşizan tezleri dini ve din kardeşliğini ret ediyorsa; bu nasıl bir din kardeşliğidir. Böylesi bir din kardeşliğin inandırıcılığı var mı?

 

Yüce İslam dini maskesi altında, münafıkça din istismarcılığına soyunanlarla nasıl kardeş olunabilir ki! İslamiyet’i, sadece Kürtleri kandırmak için, din kardeşliği vurgusunun yapılması dincilik yapmaktır.

 

Zırva tezlerin gölgesinde ‘‘din kardeşliğinin’’ gerçekliği olamaz. Bütün bunlar Kürtlerle Türkler din kardeşidir, demenin anlamsız olduğunu gösteriyor.

 

Daha doğrusu bütün bu faşizan tezlerle, Türklüğü üstün kılma çabaları din kardeşliğin, bin yıllık tarih ve kültür kardeşliğinin bir masaldan ibaret olduğu anlaşılıyor.

 

Hakkaniyetli ve şuurlu Müslümanlar ve özellikle Müslüman Kürtler zaten içi boşaltılmış ‘‘Türklük kokan’’ bir İslami anlayışı kabul etmeleri beklenemez. Böylesi temelini Türklükten alan, İslami bir anlayış, din kardeşliğini de bitirmiştir. Çünkü bu sinsi yaklaşım ve anlayış İslami referanslar üzerinden Türklüğü empoze etmek ve benimsetmek demektir.

 

Herkes şunu iyi bilmelidir ki; ‘‘kardeşlik’’ nutuklarla değil, ‘‘hak’’ ve ‘‘hukukla’’ sağlanır. Din kardeşliği hukukunda hak gasp etmek; kardeş kanı dökmek yoktur. Yoksa ‘‘kardeşkanı’’ dökme zihniyetiniz ve alışkanlığınız o övündüğünüz Osmanlı ruhundan, geleneğinden mi geliyor? Her türlü sinsi öldürme yöntemleri sergilenirken, Kürt-Türk kardeşliğin kadim olduğunu vurgulamanın bir mantığı yok artık. Çünkü istense; yaşanılan bu kirli savaş bitirilebilir. ‘‘Eşit hak’’ ve ‘‘adalet’’ sağlanabilir. Kürtlerin temel hak ve hukukları söz konusu olunca; adeta koru halinde tempo tutmanın neresi insani ya da İslami’dir. Kardeşlik ‘‘eşit hak’’ , ‘‘adalet’’ ve aynı haklara sahip olmak değilse; din kardeşini ‘‘inkâr’’ ve ‘‘imhaysa’’ buna kardeşlik denilemez.

 

İnsanlık dışı yöntemlerle, her türlü işkenceyi zulmü, baskıyı ve ölümü Kürtlere reva görmek kardeşlik olamaz. Yüce İslam dinimizin ruhuna ve kardeşlik anlayışına aykırı planlarınız, hırslarınız, asimile etme stratejileriniz ve bu kardeşlik anlayışınızın mantığında bir tarafın köleliği varsa, bu nasıl din kardeşliğidir? Bu din kardeşliği değil; bu olsa olsa düşmanlıktır.

 

Uçan kuşun yuvasını yıkacak kadar zalimane düşünen ve zulüm yapmakta sınır tanımayan bir zihniyetle ‘‘kardeş mi’’ olunur. ‘‘Ne kardeşliği’’? Kürtlerle Türklerin ‘‘din kardeşliği’’ Türklük ruhuna kurban edildi.  Artık vazgeçin şu ‘‘kardeşlik’’ edebiyatından… Kardeş diye diye başımıza ne oyunlar çevirdiniz, ne acılar çektirdiniz. Ve hâlâ Kürt ve Türk gençleri ölüyorlarsa, kardeş olamamışız demektir. Samimi değilsiniz demektir.

 

Şimdi de; en son versiyonlu ‘‘milli kardeşlik projesi’’ ile kim bilir başımıza neler gelecek!!!  Bu nakaratı değiştirin artık;  gençler ölmesin. Ne dersiniz?                                                                                                                

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.